Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Компенсація витрат на оплату праці переселенців: чи несе відповідальність роботодавець за подання недостовірних даних при зверненні?

Дата: 03.06.2024 16:33
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Так, несе.

Водночас необхідно наголосити, що й працевлаштована особа також несе відповідальність за недостовірність відомостей, що є підставою для надання компенсації витрат.

Це передбачено пунктом 17 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 (із змінами). Також визначено, що у разі подання недостовірних документів та відомостей роботодавець добровільно чи на підставі рішення суду зобов’язаний повернути кошти, отримані або використані з порушенням вказаного Порядку.

Принагідно інформуємо, що наказом Міністерства фінансів України від 01 квітня 2024 року № 159 (набрав чинності 27 травня 2024 року), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 09 травня 2024 року за                         № 686/42031, затверджено Методику верифікації надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Така верифікація здійснюється Міністерством фінансів України шляхом порівняння даних про роботодавця та кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб, наданих роботодавцем під час звернення за компенсацією витрат, та інформації суб’єктів надання інформації (використовується інформація з автоматизованих інформаційних систем, реєстрів, баз даних).

Наказ Міністерства фінансів України від 01 квітня 2024 року № 159 доступний на парламентській вебсторінці http://surl.li/udxsn 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь