Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Виконавчий комітет Бобринецької міської ради: травень 2024 року

Дата: 29.05.2024 12:07
Кількість переглядів: 96

Фото без описуЗасідання 28 травня провів міський голова Бобринця Леонід Кравченко за участі 18-ти з 23-х членів виконавчого комітету, секретаря міської ради Світлани Торіної, першого заступника міського голови Валентина Музики, заступників міського голови Євгенія Кулика, Наталії Яворської, начальників відділів міської ради.

Традиційно хвилиною мовчання вшанували загиблих під час військової агресії рф в Україну військовослужбовців Збройних сил України та цивільних громадян.

До порядку денного внесли питання щодо надання дозволу мешканцям багатоквартирного будинку по вул. Миколаївській у Бобринці на прокладання траншеї під водогін (питання розглянули та надали дозвіл).

Загалом на засіданні розглянуто 53 питання, серед яких:

- Внесено зміни до бюджету Бобринецької територіальної громади на 2024-й рік (детальніша інформація - після розгляду та затвердження змін на засіданні сесії Бобринецької міської ради).

По питанню доповідала начальник фінансового управління міськради Анжела Степанова.

Члени виконкому схвалили рішення створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Бобринецької громади (доповідав Владислав Іващенко, начальник сектору з питань мобілізаційної, оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відділу ЖКГ).

Частина питань стосувалася питань Служби у справах дітей, доповідала начальник служби Лілія Неклеса:

- щодо надання дозволу на відрахування повнолітньої дитини з прийомної сім’ї за її заявою.

- Щодо надання дозволу органу опіки (мова йшла про дарування житла: в одному випадку мати – дочці, де право користування даним житлом мають неповнолітні діти; в другому питанні – дідусь – внукові, права дітей не порушені).

- Про надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Розглянуто ряд питань стосовно передачі майна та матеріальних цінностей з балансу відділу освіти, молоді та спорту міської ради новоствореному відділу культури, на баланс закладів відділу.

Доповідала головний спеціаліст відділу освіти Оксана Кузьменко.

КП «Комунальник» надано дозвіл на розміщення зовнішньої реклами на території м. Бобринець (встановлення сіті-лайту).

Двом громадянкам з числа ВПО погоджено зняття з квартирного обліку (у зв’язку з переїздом, за їх заявами).

Одне питання стосувалося постановки на квартирний облік (мова йде про дитину, позбавлену батьківського піклування).

Надано дозвіл на видалення зелених насаджень:

- З-х дерев за клопотанням відділу освіти (пошкоджені стовбури, становлять небезпеку для учасників навчального процесу);

- 2-х дерев за заявою жителя Бобринця (в аварійному стані, становлять загрозу сусідньому будинковолодінню).

Внесено зміни до рішення виконавчого комітету щодо зміни вартості необхідного мінімального переліку ритуальних послуг та предметів ритуальної належності на поховання окремих категорій громадян.

Доповідач Олександр Баранов, начальник відділу ЖКГ.

Члени виконавчого комітету погодили проведення на території громади масових культурних заходів з врахуванням умов воєнного стану, громадського порядку та санітарно-пожежних вимог: агітаційних заходів на підтримку ЗСУ; благодійних концертів гурту «VIP Тернопіль» та «Діти Фристайла» (доповідав Олександр Остапчук, начальник юридичного відділу).

Прийнято рішення по питаннях доповіді начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Ірини Харчевної:

- Про створення та затвердження персонального складу комісії із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) згідно постанови Кабміну;

- 5 питань про припинення піклування (у зв’язку зі смертю підопічних);

- 4 питання про встановлення піклувальника строком на один рік (в основному діти в родинах за батьками у поважному віці, які потребують стороннього догляду).

Схвалено рішення «Про внесення змін до «Програми інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених, тимчасово переміщених та/або евакуйованих осіб, які перебувають на території Бобринецької громади» на 2022-2025-й роки» .

Необхідність внесення змін у цю Програму (збільшення фінансування) виникла у зв’язку з виконанням робіт по заміні покрівлі гуртожитку ліцею, де проживають ВПО.

Розглянуто питання надання одноразової допомоги з бюджету Бобринецької міської ради по заявах жителів громади:

- Шістьом жителям через тяжкі захворювання (онкологічні хвороби) по 5 тис. грн. на загальну суму 30 тис. грн.

- Військовослужбовцю ЗСУ через поранення, отримане під час виконання завдань по захисту незалежності України – 5 тис. грн.

- Двом законним представникам – рідним загиблих військовослужбовців ЗСУ – по 10 тис. грн. (20 тис. грн.).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь