Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання комісії ТЕБ і НС при Бобринецькій міській раді: травень 2024-го

Дата: 24.05.2024 13:31
Кількість переглядів: 74

Фото без описуВідбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Бобринця, голова комісії Леонід Кравченко за участі членів комісії (за окремим списком).

Питання пожежної і техногенної безпеки об’єктів на території залишається досить актуальним. Було заслухано інформацію головного інспектора ВЗНС Кропивницького РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області Руслана Жарика.

- Старості Коржівського старостинського округу доручено облаштувати протипожежні інформаційні стенди у селах громади (зокрема щодо поводження з генераторами електроенергії; дій у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів).

- Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування» доручено провести інструктажі під підпис з підопічними, одинокими громадянами старшого віку.

- У планах – спільні рейди соціальних працівників та працівників служби порятунку для виявлення загрозливих недоліків в експлуатації приміщень та проведення профілактичних бесід з громадянами із вразливих верств населення.

- ВЗНС Кропивницького РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області доручено здійснювати постійне інформування населення через друковані засоби масової інформації про пожежну ситуацію в громаді та виготовлення листівок на тему протипожежної безпеки.

- Продовжуватиметься інформування жителів громади через інформаційні ресурси Бобринецької міської ради.

На комісії ТЕБ і НС заслухано питання дотримання законодавства України під час видачі містобудівних умов; врахування ІТЗ ЦЗ при проєктуванні нових об’єктів, реконструкції, під час капітального ремонту та коригування генеральних планів населених пунктів (доповідав начальник відділу ЖКГ Олександр Баранов).

Актуальним для громад є стан укриттів та їх утримання згідно вимог законодавства України (зокрема мова йде про забезпечення укриттями, які відповідають сучасним вимогам, у випадку, якщо вони були розташовані на першому поверсі закладів).

Щодо стану захисних споруд, необхідності коригування бюджету громади і видатків для належного їх утримання доповідав завідувач сектору мобілізаційної, оборонної роботи, НС та ЦЗ населення відділу ЖКГ Владислав Іващенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь