Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання комісії ТЕБ і НС при Бобринецькій міській раді: травень 2024-го

Дата: 24.05.2024 13:31
Кількість переглядів: 88

Фото без описуВідбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Бобринця, голова комісії Леонід Кравченко за участі членів комісії (за окремим списком).

Питання пожежної і техногенної безпеки об’єктів на території залишається досить актуальним. Було заслухано інформацію головного інспектора ВЗНС Кропивницького РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області Руслана Жарика.

- Старості Коржівського старостинського округу доручено облаштувати протипожежні інформаційні стенди у селах громади (зокрема щодо поводження з генераторами електроенергії; дій у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів).

- Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування» доручено провести інструктажі під підпис з підопічними, одинокими громадянами старшого віку.

- У планах – спільні рейди соціальних працівників та працівників служби порятунку для виявлення загрозливих недоліків в експлуатації приміщень та проведення профілактичних бесід з громадянами із вразливих верств населення.

- ВЗНС Кропивницького РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області доручено здійснювати постійне інформування населення через друковані засоби масової інформації про пожежну ситуацію в громаді та виготовлення листівок на тему протипожежної безпеки.

- Продовжуватиметься інформування жителів громади через інформаційні ресурси Бобринецької міської ради.

На комісії ТЕБ і НС заслухано питання дотримання законодавства України під час видачі містобудівних умов; врахування ІТЗ ЦЗ при проєктуванні нових об’єктів, реконструкції, під час капітального ремонту та коригування генеральних планів населених пунктів (доповідав начальник відділу ЖКГ Олександр Баранов).

Актуальним для громад є стан укриттів та їх утримання згідно вимог законодавства України (зокрема мова йде про забезпечення укриттями, які відповідають сучасним вимогам, у випадку, якщо вони були розташовані на першому поверсі закладів).

Щодо стану захисних споруд, необхідності коригування бюджету громади і видатків для належного їх утримання доповідав завідувач сектору мобілізаційної, оборонної роботи, НС та ЦЗ населення відділу ЖКГ Владислав Іващенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь