Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання позачергової сесії Бобринецької міської ради: квітень 2024 року

Дата: 01.05.2024 08:44
Кількість переглядів: 73

Фото без описуПозачергове засідання 48 сесії Бобринецької міської ради, яке провів голова ради Леонід Кравченко, відбулося 30 квітня 2024 року за участі 13 депутатів, секретаря міської ради Світлани Торіної, першого заступника голови міської ради Валентина Музики, заступників голови міськради Наталії Яворської, Євгенія Кулика, начальників відділів міськради.

Традиційно на зібранні вшанували загиблих від збройної агресії рф військовослужбовців та цивільних громадян України.

Загалом депутати розглянули 39 питань порядку денного.

Прийнято рішення про безкоштовну передачу генератора з балансу Бобринецької громади на баланс Чкаловської територіальної громади Харківської області.

Внесено зміни у Положення про відділ «Центр надання адміністративних послуг» Бобринецької міської ради «Центр Дії» та затверджено його у новій редакції.

Перейменовано відділ освіти, молоді та спорту у зв’язку зі створенням відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Бобринецької міської ради.

Затверджено структуру та загальну чисельність апарату та виконавчих органів міської ради (у зв’язку з функціонуванням нового відділу її збільшено на 6 штатних одиниць).

Депутати підтримали пропозицію про звернення до Кропивницької районної ради щодо безоплатної передачі будівлі в м. Бобринець, вул. Незалежності, 80 у комунальну власність Бобринецької міської територіальної громади.

Нещодавно Господарським судом Кіровоградської області та Центральним апеляційним господарським судом були прийняті рішення щодо адмінбудівлі по вул. Незалежності, 80.

Тепер мова йде про звернення Бобринецької міської ради до Кропивницької районної ради про передачу цієї адміністративної будівлі у власність Бобринецької міської ради.

Депутатами розглянуто та прийнято рішення по 23-х земельних питаннях (затвердження технічної документації громадянам із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва й обслуговування житлових будинків, госпбудівель і споруд).

На засіданні розглянуто питання щодо внесення змін до бюджету Бобринецької міської територіальної громади на 2024 рік та прийнято рішення.

Надаємо доповідь начальника фінансового управління Бобринецької міської ради Анжели Степанової:

Збільшено ДОХІДНУ частину бюджету на 304 130 грн., у тому числі:

1. За рахунок субвенцій з державного бюджету на 161 630 грн., з них:

на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 60 000грн.;

на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту "Активні парки-локації здорової України" – 101 630 грн.

2. За рахунок збільшення власних надходжень бюджету громади (єдиного податку з фізичних осіб) у зв’язку з перевиконанням - 142 500 грн.

Залучено вільний залишок коштів бюджету, який склався станом на 01 січня 2024 року, – 2 939 472,70 грн.

З урахуванням збільшення дохідної частини бюджету та залучення вільного залишку ВИДАТКОВУ частину збільшено на 3 243 602,70 грн. і спрямовано на нагальні та першочергові потреби, які виникли на даний час, а саме:

- виплату заробітної плати з нарахуваннями педагогічним працівникам, які надають корекційно-розвиткові послуги особам з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної та загальної середньої освіти за рахунок субвенції з ДБ - 60 000 грн.;

- виплату заробітної плати з нарахуваннями координатору з проведення заходів із реалізації соціального проекту "Активні парки-локації здорової України" освіти за рахунок субвенції з ДБ - 101630 грн;

- харчування дітей у закладах освіти – 1 499 954,70 грн. (у дитячих садках - 499 954,70 грн., у школах - 1 000 000 грн.);

- придбання медикаментів - 68 813 грн. (для лікування хворих – 40 000 грн. та придбання вакцин для Бобринецької лікарні – 28 813 грн.;

- на підтримку сил безпеки України - 10 000 грн. (для поліцейського громади на проходження технічного огляду автомобіля) ;

- ремонт та облаштування укриттів - 70 800 грн., з них:

- облаштування підлоги та стін в укритті «Дитячої школи мистецтв» - 12 800 грн.;

- облаштування підлоги в укритті Бобринецького ліцею № 1» - 50 000 грн.;

- придбання реле запуску для функціонування автоматизованої системи оповіщення на території громади – 8 000 грн.

- оплата за комунальні послуги та енергоносії додатково для закладів культури –

всього: 347 456 грн. з них: школі мистецтв – 171 956 грн., бібліотекам – 2 900 грн., музею - 600 грн., центру культури та дозвілля - 172 000 грн.

- заробітна плата з нарахуваннями – 950 449 грн. (централізованій бухгалтерії та апарату новоутвореного відділу культури, туризму та культурної спадщини – 625 441 грн., центру надання адміністративних послуг - 176 778 грн., відділу житлово-комунального господарства – 148 230 грн.;

- для проведення поточного ремонту (фарбування підлоги) спортивного залу Бобринецького ліцею № 1 – 20 000 грн.;

- для проведення поточного ремонту шкільного гуртожитку Бобринецького ліцею № 1 ( придбання цементу, шпаклівки, лінолеуму та фарби ), у місці проживання ВПО – 50 000 грн.

- на придбання вікон для школи мистецтв – 60 000 грн.

- на відшкодування Бобринецькій лікарні витрат за дообстеження громадян, які бажають навчатися у вищих військових навчальних закладах або закладах МНС, – 4 500 грн.

Також, враховуючи рішення та проєкти рішень Бобринецької міської ради стосовно створення з 01 травня 2024 року нового відділу культури, туризму та культурної спадщини Бобринецької міської ради, перейменування відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради з 01 травня 2024 року у «Відділ освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради» та передачу повноважень з управління комунальними закладами культури, усі бюджетні асигнування, які були передбачені відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради на заклади культури, а саме: школі мистецтв, бібліотекам, музею, центру культури та дозвілля, на культурні заходи передаються новоутвореному відділу культури, туризму та культурної спадщини Бобринецької міської ради.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь