Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання 46 сесії Бобринецької міської ради

Дата: 04.03.2024 11:13
Кількість переглядів: 169

Провів засідання сесії голова Бобринецької міської ради

Леонід Кравченко. Участь у ній взяли депутати міської ради, секретар міської ради Світлана Торіна, перший заступник голови міськради Валентин Музика, заступники голови міської ради Наталія Яворська, Євгеній Кулик, начальники відділів міської ради.

Участь у засіданні сесії також взяли Олександр Сенченко, перший заступник голови Кропивницької районної державної адміністрації, Марія Валуйська, головний спеціаліст відділу освіти, охорони здоровʼя, культури, молоді та спорту Кропивницької РДА.

Хвилиною мовчання учасники засідання вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців ЗСУ та цивільних, які загинули під час російсько-української війни.

До порядку денного сесії, який включав 49 питань, внесли два питання «Про відмову Кетрисанівській сільській раді у надання у постійне користування земельної ділянки з кадастровим номером 3520810100:50:058:0101» та «Про відмову Кетрисанівській сільській раді у надання у постійне користування земельної ділянки з кадастровим номером 3520810100:50:058:0100».

Депутати заслухали «Публічний звіт міського голови Бобринецької територіальної громади за 2021-2023 роки» та затвердили його.

Повний текст публічного звіту буде розміщено на сайті Бобринецької міської ради:

https://bobrynecka-gromada.gov.ua/

Олександр Сенченко, перший заступник голови Кропивницької районної державної адміністрації, подякував місцевому самоврядуванню, Бобринецькій громаді, міському голові, зазначивши у виступі, що з початку повномасштабного вторгнення і до цього часу Бобринецька громада, міський голова Бобринця Леонід Кравченко вагомо допомогли і допомагають як внутрішньо переміщеним особам, які потребували захисту і прихистку, так і Збройним силам України. В усіх питаннях була і є постійна співпраця міської ради з Кропивницькою райдержадміністрацією.

Депутати одноголосно проголосували за зміни до бюджету Бобринецької міської територіальної громади на 2024 рік.

По питанню доповідала начальник фінансового управління міської ради Анжела Степанова.

За її інформацією, видаткову частину бюджету збільшено за рахунок залучення вільного залишку коштів, який склався на початок року, збільшення дохідної частини бюджету, в тому числі за рахунок трансфертів з Державного бюджету та спрямовано на нагальні та першочергові цілі, а саме:

- допомогу Збройним Силам України ( для придбання спеціального обладнання та техніки та заходи спеціального призначення) – 200 000 грн.;

- субвенцію обласному бюджету на придбання спеціальної комунальної техніки з метою виконання завдань правового режиму воєнного стану - 100 000 грн.;

- виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення експертизи на захисні споруди ( укриття) - 178 000 грн., з них по об’єктах:

реконструкцію підвальних приміщень лікарні під окремо виділену операційну із властивостями захисних споруд за адресою: вул.16 Березня,82 - 60 000 грн.;

капітальний ремонт частини підвальних приміщень під захисні споруди подвійного призначення КЗ « Бобринецький ліцей № 1» Бобринецької міської ради за адресою: вул.Миколаївська,64 – 98 000 грн.;

виготовлення проектної документації на монтаж системи протипожежного захисту ( автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, евакуаційне освітлення) в підвальних приміщеннях в КЗ « Бобринецький ліцей № 1» Бобринецької міської ради за адресою: вул.Миколаївська,64 – 20 000 грн.

- Медикаменти для Бобринецької лікарні - 100 000 грн.;

- харчування пацієнтів в стаціонарних відділеннях Бобринецької лікарні - 100 000 грн.

- Проведення поточного ремонту в гуртожитку ліцею № 1 для облаштування місць для внутрішньо переміщених осіб – 700 000 грн.;

- Оплату послуг по поточному ремонту системи опалення, в тому числі в укритті в дошкільному закладі « Ромашка» - 52 000 грн.;

- Оплату за енергоносії та комунальні послуги всього - 2 511 168 грн., з них:

- Бобринецькій лікарні - 1 729 828 грн.;

- Закладам відділу освіти,культури, молоді та спорту -78134 грн.

- освітнню субвенцію (за спеціальним фондом Державного бюджету) у розмірі 404 647 грн. спрямовано за цільовим призначенням на закупівлю мультимедійного обладнання для навчальних кабінетів усіх 5-6 класів ( 12 класів) ліцею № 1. Відповідна субвенція надається на умовах співфінансування з бюджету громади не менше 10% , в бюджеті враховано кошти на співфінансування 26% , або 105 000 грн.;

- субвенцію на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 10 500 грн. спрямовано за цільовим призначенням на виплату заробітної плати з нарахуваннями медпрацівникам, які надають корекційні послуги особам з особливими освітніми потребами;

- дотацію на компенсацію комунальних послуг та енергоносіїв комунальним закладам де проживають внутрішньо переміщені особи – 2 657 грн. спрямовано на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для гуртожитку ліцею №1.

Залишок освітньої субвенції (за спеціальним фондом державного бюджету), який склався станом на 1 січня 2024 року на рахунку бюджету громади у розмірі 783 642 грн., спрямовано за цільовим призначенням:

1) на закупівлю комп’ютерного обладнання для пілотних класів (2-х – 7 класів ліцею № 1) – 360 540 грн., що потребує співфінансування з бюджету громади не менше 10 % , в бюджеті враховано - 40 060 грн., або (11%) .

2) на придбання навчальної та навчально-методичної літератури, у тому числі їх електронних версій та з авідеосупровідом для учнів та педагогічних працівників пілотних класів (2-х -7 класів) – 423 102 грн.

Серед важливих фінансових питань депутати одноголосно проголосували за «Програму надання допомоги підрозділам та частинам Сил оборони України на 2024-2025 роки».

Згідно Програми передбачено надання допомоги у сумі 2 мільйони гривень на 2024-й рік та 2 мільйони гривень у 2025-у році.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь