Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Водопостачання у пріоритетних напрямках діяльності

Дата: 01.02.2024 16:46
Кількість переглядів: 198

Фото без описуБобринецька міська рада приділяє значну увагу питанню безперебійного забезпечення жителів громади технічною та питною водою.

Окрім Програми соціально-економічного розвитку, питання водопостачання включено також у Стратегію розвитку громади, заходи були актуалізовані наприкінці 2023 року під час розгляду Стратегії.

Міська рада, жителі громади активно співпрацюють з ГО «Флора»: у 2023 році було отримано міні-грант, кошти якого спрямовані на забезпечення якісною питною водою освітніх комунальних закладів громади.

Нагадаємо, що на обговоренні Стратегії розвитку громади міський голова Бобринця Л. Кравченко наголосив на тому, що водопостачання є серед пріоритетних питань на найближчі роки. Загрозливою є зміна клімату, необхідно модернізувати та адаптувати до змін і систему водопостачання.

Важливе значення мають загрози під час збройної агресії рф проти України.

Протягом 2020-2023 років громада була забезпечена питною і технічною водою. Однак проблема якості питної води та зменшення обсягів технічної у перспективі є загрозливою насамперед через зміни клімату, обміління водойм та їх забруднення.

У 2023 році Бобринецьке КП «Міськводоканал» було забезпечено потужним генератором, прокладено нову лінію силового кабелю для забезпечення безперебійної подачі води під час блекаутів.

Проблемою є погіршення якості води. Є кілька чинників: застаріла система очищення води; зношеність транспортних магістралей; протягом кількох засушливих років спостерігається низький рівень ґрунтових вод та обміління водойм. Через значне підвищення температури влітку відбувається аномальне цвітіння синьо-зелених водоростей.

В Програмі соціально-економічного розвитку заплановано заходи, які необхідно здійснити (вплив на їх виконання матиме загальна ситуація в державі під час дії воєнного стану).

На початку січня 2024 року на засіданні міської ТЕБ та НС прийнято заходи по поліпшенню якості питної води, визначено виконавців по реагуванню у випадках перебоїв у водозабезпеченні.

На даний час виконуються локальні заходи по моніторингу якості води та забезпеченню жителів водою. КП «Комунальник» здійснюється підвіз питної води в центральний мікрорайон Бобринця, де вандали залили колодязь пально-мастильними матеріалами.

2 лютого підприємство вже втретє підвозитиме воду населенню. Люди завчасно попереджені про день та години підвозу.

Проведено роботи по встановленню за кошти гранту від ГО «Флора» локальної очисної станції, яка забезпечує якісною водою два корпуси Бобринецького ліцею (1300 учнів, понад сто осіб персоналу), гуртожиток ліцею. Закуплено екотестери та проведено аналіз джерел водопостачання.

Триває співпраця з ГО «Флора», яка проводить власний моніторинг джерел водопостачання у громадах Кіровоградщини.

В Бобринецькій громаді питання водопостачання було і є одним із пріоритетних, заходи проводяться згідно планів, коригуються згідно ситуації, постійно перебувають на контролі голови громади, міської ради, Бобринецького КП «Міськводоканал».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь