Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Бобринець-Мадона: як діє побратимство Хронологія співпраці

Дата: 26.01.2024 08:32
Кількість переглядів: 143

Фото без описуГромада Бобринець (Україна) і громада Мадона (Латвія) обговорили напрямки партнерства

Зустріч, яка відбулася, є важливим кроком у партнерстві між Бобринецькою міською територіальною громадою на чолі з міським головою Леонід Кравченко та громадою Мадона (Латвія) Madonas novads. на чолі з її керівником Agris Lungevičs

Представники обох сторін обговорили напрямки співпраці та внесли їх до майбутньої угоди про партнерство між "містами-побратимами".

Тоді Бобринецька громада отримала гуманітарну допомогу від громади Мадона Madonas novads, у тому числі водогрійний газовий котел потужністю 900 кВт та продукти харчування, гігієни та окопні свічки від громади Валмієра

Про це на ФБ сторінці 21 квітня 2023 року повідомила Асоціація малих міст України.

“02.06.2023 відбулась робоча зустріч керівництва Бобринецької громади у посольстві України в Латвії, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Латвійській Республіці Анатолієм Куцеволом та головою офісу Асоціації малих міст України в Латвії Оксаною Кирилюк.

Під час зустрічі було обговорено питання про муніципальне співробітництво громади міста Мадона (Латвія) з громадою міста Бобринець, а також питання надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам в Україні”.

Про це на своїй сторінці повідомив голова Бобринецької громади Леонід Кравченко.

3 червня за сприяння Асоціація малих міст України, за підтримки Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia / Посольство України в Латвії відбулося урочисте підписання угоди про співпрацю між громадами Бобринець (Україна) Бобринецька Громада і Мадона Madonas novads (Латвія)

Повідомила Асоціація малих міст України.

“Сьогодні, 03.06.2023, відбулося підписання угоди про партнерство між містами Мадона (Латвія) та Бобринець.

Тож тепер наше місто вперше в історії громади має місто-побратима.

Зроблено ще один стратегічний крок в розвитку нашої громади”.

Про це 3 червня 2023 року на своїй інтернет-сторінці повідомив міський голова Леонід Кравченко.

21 червня 2023 року відбулася двостороння онлайн-зустріч між представниками Бобринецької територіальної громади (Кіровоградська область) та муніципалітету Мадона (Латвія), які є офіційно муніціпалітетами-побратимами з початку червня 2023 року.

Під час онлайн-зустрічі учасники обговорили план співпраці в економічній, медичній, освітній, спортивній, культурній та комунальній сфері на найближчий час. Також сторони домовилися розпочати двосторонню індивідуальну співпрацю між комунальними, установами, підприємствами та відділами Бобринецької міської ради. Це дасть змогу визначити пріоритети та напрацювати дорожню карту взаємної співпраці.

Дякуємо латвійському народу за допомогу та розуміння в ці складні часи. Зараз у кожного свій фронт і разом ми обов’язково переможемо!

Про це 21 червня 2023 р. повідомлено на сторінці “Бобринець інформаційний”

Відбулася двостороння зустріч між представниками Бобринецької міської ради та громади Мадона (Латвія) за участю виконавчої директорки Асоціація малих міст України України Оксани Кирилюк.

Під час зустрічі обговорили подальшу співпрацю у напрямку обміну досвідом та організацію літніх таборів для дітей з Бобринецької громади.

До цього, в червні, делегація з Бобринця відвідала Мадону Madonas novads, де було урочисто підписано угоду про побратимство.

Висловлюємо щиру вдячність нашим латвійським партнерам за допомогу і підтримку !

Про це 24 червня повідомила Асоціація малих міст України

Допомога від латвійського міста-побратима Мадони – уже в Бобринці

…Бобринецька міська рада здійснила всі необхідні заходи по забезпеченню доставки вагомої гуманітарної підтримки від латвійських друзів - муніципалітету Мадони - міста-побратима Бобринця.

Автобус марки MERCEDES BENZ моделі О 303, VIN WDB30048511043848 у подальшому використовуватиметься для потреб відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради.

Два автомобіля - Mitsubishi L200 та Toyota LAND CRUISER – подарунок від латвійських друзів - Андриса Дамбровскиса та Мариса Штромбергса – будуть передані Збройним силам України для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та цивільного захисту населення.

Генератори використовуватимуться у комунальних закладах Бобринецької міської ради.

Я щиро вдячний насамперед латвійським колегам: голові ради Агрису Лунгевичсу, його заступникам, голові адміністрації міста Мадони Гунтису Кеверісу, виконавчому директору Угису Федоровсу, депутатам ради Мадони, усім жителям Мадони, які надали Бобринецькій громаді вагому підтримку.

Латвійські друзі подолали понад тисячу кілометрів, аби доставити гуманітарний вантаж через кордон Польщі в Україну…

Про це 19 жовтня 2023 р. голова громади Леонід Кравченко повідомив на сторінці “Бобринець інформаційний”

… Асоціація малих міст України спільно з Латвійським кластером розвитку медицини і туризму організувала інформаційний тур до Латвії : «Міжнародний обмін досвідом Україна-Латвія у галузі охорони здоров’я та медичного туризму».

Для галузі медицини та для практикуючих медиків цей візит був корисним у контексті взаємного навчання та обміну кращими практиками між двома державами.

Ми отримали можливість зробити аналіз кластерного підходу до розвитку галузей охорони здоров’я, вивчити та по можливості застосувати досвід Латвії для покращення надання медичної допомоги в Україні під час війни та після Перемоги.

Відбулося вивчення діяльності Латвійської університетської клініки в м. Рига;

обговорили питання організації надання медичної допомоги в місцевих громадах в міністерстві охорони здоров’я Латвії…

Про це 13 грудня 2023 року повідомила Лариса Семенюк, директор КНП «Бобринецька лікарня» на сторінці “Бобринець інформаційний”.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь