Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Обережно: зареєстровано випадки вітряної віспи

Дата: 16.01.2024 16:24
Кількість переглядів: 186

Фото без описуЗа інформацією Тетяни СТАРЧЕНКО, завідуючої Бобринецьким відділенням ДУ «Кіровоградський ОЦКПХ МОЗ України», станом на 26 грудня 2023 року захворювань на грип у Бобринецькій громаді не зафіксовано, гострі респіраторні захворювання також пішли на спад.

Натомість у дитячих садках та в ліцеї зареєстровано кілька випадків захворювання вітрянкою.

Тетяна СТАРЧЕНКО наголошує:

Якщо батьки запідозрили, що дитина захворіла вітрянкою, потрібно звернутися до сімейного лікаря або до педіатрів. Оскільки це інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом під час чхання, кашлю, необхідно обмежити відвідування дитиною на час хвороби навчального закладу, щоб убезпечити інших учнів.

• Вітряна віспа (вітрянка) – це захворювання, яке проявляється папульозно-везикулярним висипом на шкірі та слизових оболонках, а також інтоксикацією організму. Воно легко передається від однієї людини до іншої (контагіозне). Частіше хворіють діти 3-6 років в дитячих колективах, проте хвороба може поширюватися на дорослих.

• Інкубаційний період вітряної віспи триває від 10 до 21 дня. В цей час людина відчуває себе, як завжди. Через два-три тижні з моменту інфікування з’являється температура, інколи пацієнти скаржаться на нудоту та блювоту. На шкірних покривах можуть з’являтись плями.

• За статистичними даними до 15-16 років близько 80% людей встигають перехворіти та отримати імунітет. Частіше всього пік захворюваності припадає на осінньо-зимовий період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь