Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Про будинкові покажчики (адресні таблички

Дата: 21.12.2023 09:33
Кількість переглядів: 220

Шановні мешканці Бобринецької громади!

Нагадуємо: на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» було видано розпорядження міського голови №28 від 19 лютого 2016 року «Про зміну назв окремих вулиць, провулків у населених пунктах Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади».

Відтак, з 2016 року частина вулиць, провулків Бобринця та сіл громади носять інші назви.

На всіх комунальних закладах Бобринецької міської ради є будинкові адресні таблички з новими назвами перейменованих вулиць. Жителі громади, які мешкають на перейменованих вулицях, також виготовили будинкові покажчики з новими назвами.

Однак до міської ради від мешканки іншого міста надійшло повідомлення про наявність на одній з будівель приватної власності в центрі міста покажчика зі старою назвою вулиці.

Прохання до мешканців громади, власників будинковолодінь, які розташовані на перейменованих вулицях, виконати закон про декомунізацію. Якщо на ваших будинках збереглися покажчики зі старими радянськими назвами вулиць - необхідно замінити їх на покажчики з новими назвами вулиці чи провулку (список додається).

Зі списком перейменованих вулиць, провулців у Бобринці та в селах громади в будь-який час можна ознайомитися на офіційному сайті Бобринецької міської ради за посиланням:

https://bobrynecka-gromada.gov.ua/novi-nazvi-vulic-ta.../

Додатково додамо законодавчу базу: Закон про декомунізацію зобов’язує ОМС перейменувати об’єкти топоніміки і географічні об’єкти, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

З 27 липня до наявного законодавства додався Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Він забороняє публічно вшановувати та пропагувати назви із символікою російської імперської політики, її визначними, пам’ятні, історичні та культурні місця, населені пункти, дати, події та представників.

Станом на 27 січня 2024 року в Україні не повинно залишитись жодного російського, радянського чи імперського топоніма. Звісно, поки що, йдеться про неокуповану частину нашої країни.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь