Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ПОЛЕГЛИХ У БОЮ ПІД КРУТАМИ

Дата: 29.01.2018 17:38
Кількість переглядів: 966

Фото без описуЗ метою вшанування пам'яті подвигу українських юнаків, які героїчно боронили Вітчизну у бою під Крутами в січні 1918 року, увічнення звитяги українського духу і зброї в історичній пам'яті народу, відзначення 100-річчя бою під Крутами у навчальних закладах міста було організовано та проведено тематичні заходи: загальношкільні лінійки «Пам’яті героїв Крут», «Перемога українського духу»; інформаційні хвилини та бесіди «100-річчя бою під Крутами»; інформаційні години «Бій під Крутами»,  тематичні години «Крути: героїзм молодих»; години спілкування «Квіти у полі, там, де Крути», «Юні оборонці України»; виховні години «На грані двох тисячоліть чорніє хрест у білім полі», «Бій під Крутами.

Героїчний бій під Крутами назавжди вписаний на скрижалі національної історії - передусім як приклад волелюбності та незламності українського народу.

Саме жертовність та самовідданість Крутян дали змогу організовано евакуювати зі столиці центральні органи влади та відвести війська - тобто, зробити все можливе для швидкого повернення втрачених позицій. І головне - уряд молодої української держави отримав змогу підписати мирний договір з Німеччиною, що означало міжнародне визнання УНР і автоматично робило більшовиків окупантами території суверенної держави.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь