Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

В громаді відзначили Масляну, проводили зиму

Дата: 16.02.2018 17:35
Кількість переглядів: 1129

Фото без опису

16 лютого за чудовою традицією нашого народу в Бобринецькій міській об’єднаній територіальній громаді відзначили веселе свято, яке в народі зветься Масляна. За сивої давнини це свято мало іншу назву – «Зимобор, Громовиця». За повір’ям, саме у ці дні  Зима зустрічається з Весною. Масниця  – одне з найулюбленіших українських свят, що корінням своїм сягає часів Київської Русі. Масові розваги та веселощі припадають на останній тиждень перед початком Великого посту.

 Бобринецька міська рада запросила всіх бажаючих  відсвяткувати Масляну разом. На початку свята до присутніх з вітальними словами звернувся міський голова Валерій Сніжко. Після вітальних слів розпочалася   цікава концертна програма з яскравими конкурсами , цікаво було усім – від найменших до найстарших. Присутніх зачаровували своїми піснями Валентина Змикало, танцями у виконанні вихованців ЦДЮТ,  показовим виступом гирьовиків від ДЮСШ, та виступи  місцевих талантів. Не менш цікавими була виставка декоративно-ужиткового мистецтва, фотозона,біля якої мали змогу залишити на пам'ять фото з українськими персонажами.  Приємно вразив всіх присутніх  конкурс «Українська смакота», який підготували 16 колективів міста і презентували свої витвори   піснями, віршованими рядками. Традиційно Масляна неймовірно смачне і ситне свято, тому всі охочі мали змогу скуштувати куліш,  поласувати запашними млинцями з варення,  медом, випити гарячого чаю, узвару. Міською радою також було організоване частування млинцями, які є невід’ємною  частиною святкувань Масляної.

Завершилася святкова програма народними іграми. Діти та дорослі з великим азартом та задоволенням брали участь різноманітних конкурсах. Після ведення  хороводу відбулося феєричне спалення опудала, як символ прощання із зимою та зустріч весни.

Приємно,  що ми пам'ятаємо своє коріння, свої джерела, і нехай на вулиці вже XXI століття, ми будемо і надалі зустрічати весело свято Масляної, будемо закли­кати весну і радіти сонцю

Щиро дякуємо за надання допомоги у вигляді призів для конкурсів та розваг: Ротар Ю., Алєксєєнко В., Сокуренко О., Шамс Т.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь