Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Відзначення 250-ї річниці міста Бобринець

Дата: 25.09.2017 17:31
Кількість переглядів: 1356

Фото без опису

Зранку  23  вересня на вулиці Миколаївській відбувся велопроїзд. Захід присвячений 250-й річниці міста Бобринець.  У велопроїзді взяли участь більше сотні велосипедистів. Всі учасники були розділені на вікові групи, від зовсім малих дошкільнят до мешканців нашого міста, які за кермом велосипеда провели не один десяток років.

На фініші найменші учасники заходу отримали заохочуючі призи у вигляді святкових кульок.

Далі у рамках відзначення 250-ї річниці міста Бобринець відкрили спортивний багатофункціональний майданчик, який був модернізований за підтримки  програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  Це - перший в Бобринці спортивний майданчик європейського зразка зі спеціальним покриттям, новими баскетбольними щитами, місцями для глядачів та огорожею. Відкрили майданчик директор програми USAID DOBRE Беррі Рід та міський голова  Валерій Сніжко. 

Проект з модернізації майданчика було реалізовано спільними зусиллями програми DOBRE, яка виділила 343 280 грн., та власного внеску громади у сумі 199 894 грн. Окрім того, до важливої справи долучилася Баскетбольна федерація України та місцеві підприємці, які допомогли придбати баскетбольні щити зі стійками.

За словами міського голови Валерія Сніжка, ініціатива  відкрити спортивний майданчик йшла від дітей.  «Чесно кажучи, було важко знайти кошти, бо їх завжди не вистачає. Але завдяки програмі DOBRE нам вдалося реалізувати цей проект та втілити мрії дітей. Я переконаний, що це дасть старт для спортивного розвитку нашої громади» - сказав під час відкриття майданчика міський голова.

Директор програми USAID DOBRE Бері Рід подарував юним спортсменам м’ячі і зазначив у вітальному слові, що реалізація такого проекту – це чудовий приклад того, як громада може працювати на спільну ідею. «Мешканці висловили бажання мати такий майданчик і громада доклала зусиль, щоб здійснити задумане. Окрім того, жителі Бобринецької територіальної громади допомагали реалізувати цей проект. Громади Кіровоградської області зацікавлені у співпраці з програмою DOBRE, і ми спільно працюємо над тим, щоб  розказати та показати переваги, які надає децентралізація», - сказав Бері Рід.

На новому баскетбольному майданчику було заплановано провести баскетбольні змагання, однак через несприятливі погодні умови вони були перенесені до спортивного залу НВК №1. 

Через дощову погоду довелося також відмінити концерт духового оркестру та караоке біля фонтану, а виступ талановитих Бобринчан перенести до районного будинку культури. Під час концерту, вихованці комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради продемонстрували свої таланти. Юні вихованці комунального закладу піснями і танцями привітали своє місто з днем народження та створили святкову атмосферу в похмурий дощовий день.

Святкові заходи 24 вересня розпочалися  урочистою ходою «Славимо рідне місто, вшановуємо пам’ять».  Під акомпанемент духового оркестру та барабанщиць

Хода  пройшла від Свято Миколаївської церкви до спортивного комплексу «Олімпієць». Під акомпанемент військового оркестру по центральній вулиці міста пройшли керівництво міста та району, представники громадських організацій, трудових колективів, учасники антитерористичної операції, воїни-інтернаціоналісти, учнівсько-студентська молодь та небайдужі мешканці громади. Цього дня до міста завітало також багато гостей серед яких:  народний депутат Олександр Біловол, голова Кіровоградської обласної ради  Олександр Чорноіваненко та владика Марк.    Учасники урочистої ходи поклали квіти до пам’ятників загиблим вчителям та учням міста,  пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, до пам’ятних дошок загиблим учасникам АТО та Героя Небесної сотні Віктора Чміленка та до пам’ятника Невідомому солдату.  Хода закінчися на СК «Олімпієць»  виступом барабанщиць та урочистим парадом байкерів.

На початку урочистої частини до присутніх з вітальними словами звернувся міський голова Валерій Сніжко та запрошені гості.

Розважальна частина свята розпочалася з запального виступу гурту «Garage Band» та заслужених артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків. Справжнім сюрпризом став подарунок місту від Олександра Біловола – виступ гурту «Фрістайл». В перервах між виступами артистів проводилися святкові розіграші лотерей від Аграрної партії України та мережі магазинів «Ушастий нянь».

Завершилося свято вражаючим фаєр-шоу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь