Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Все буде «DOBRE»

Дата: 27.10.2016 17:27
Кількість переглядів: 912

Фото без опису

Наша об’єднана територіальна громада увійшла в число громад, що стануть партнерами програми проекту USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Серед 25 перших об'єднаних громад, які отримають підтримку - по шість з Тернопільської та Дніпропетровської областей, чотири з Івано-Франківської, по три з Миколаївської та Херсонської областей, дві з Харківської та одна з Кіровоградської області. А саме:

4 міські громади

Апостолівська міська громада (Дніпропетровська)

Мереф'янська міська громада (Харківська)

Бобринецька міська громада (Кіровоградська)

Баштанська міська громада (Миколаївська)

11 селищних громад

Покровська селищна громада (Дніпропетровська)

Слобожанська селищна громада (Дніпропетровська)

Царичанська селищна громада (Дніпропетровська)

Печеніжинська селищна громада (Івано-Франківська)

Роганська селищна громада (Харківська)

Асканія-Нова селищна громада (Херсонська)

Олександрівська селищна громада (Миколаївська)

Гусятинська селищна громада (Тернопільська)

Заводська селищна громада (Тернопільська)

Микулинецька селищна громада (Тернопільська)

Скала-Подільська селищна громада (Тернопільська)

10 сільських громад

Могилівська сільська громада (Дніпропетровська)

Новоолександрівська сільська громада (Дніпропетровська)

Білоберізька сільська громада (Івано-Франківська)

Старобогородчанська сільська громада (Івано-Франківська)

Верхнянська сільська громада (Івано-Франківська)

Музиківська сільська громада (Херсонська)

Кочубеївська сільська громада (Херсонська)

Прибужанівська сільська громада (Миколаївська)

Байковецька сільська громада (Тернопільська)

Іванівська сільська громада (Тернопільська)

 

У відкритті програми взяв участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Посол США в Україні Марі Йованович,  Президент та виконавчий директор компанії «ГлобалКомьюнітіс Девід Вайс та директор проекту Беррі Рід.

Бобринецьку міську ОТГ  на заході  представляли міський голова Валерій Сніжко, перший заступник міського голови Валентин Висоцький та заступник з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея. Під час презентації громади Валерій Вадимович вручив каравай  Віце-прем’єр-міністру України Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадію Зубко.

 

Під час відкриття програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку USAID у вівторокПрем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Уряд вирішує питання пришвидшення процесу об'єднання територіальних громад в тих областях, які демонструють найгірші у країні показники.

Прем’єр-міністр навів приклад Тернопільської області, що є лідером з об'єднання територіальних громад. Він нагадав, що під час його головування у Верховній Раді Парламент був змушений приймати окремі зміни до закону, щоби дозволити вибори у таких громадах. За його словами, обласна рада пригнічувала процес об'єднання громад.

"Я розглядаю ці питання як виклик для нас більш ретельно займатися цими регіонами для того, щоб дати можливості їм бути успішними", - зазначив Голова Уряду.

Володимир Гройсман зауважив, що сьогодні між областями є конкуренція, що буде посилюватися. Сильнішими у такій конкуренції будуть ті області, які мають більшість самодостатніх громад, що отримали збільшені бюджети, можливості і повноваження.

"Звісно, ті, хто є лідерами, будуть перемагати і в економічному плані, і в якості життя людей", - зауважив Володимир Гройсман.

Ефективність, прозорість та підзвітність органів місцевого самоврядування перед громадами сприятиме якості їхнього управління. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відкриття програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку USAID у вівторок.

"Що сьогодні потрібно робити? Більше навчати і допомагати об'єднаним громадам, органам місцевого самоврядування бути ефективними, бути якісними, бути підзвітними, прозорими. Це буде запорукою вашого успіху. Вважаю, що іншого шляху у країни немає", - заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду наголосив, що у рамках децентралізації і реформи місцевого самоврядування було створено умови, які дали можливість на кожному рівні своєї влади ефективно вирішувати свої питання.

"Не може центральна влада вирішувати, де яку дорогу будувати, а де який будинок ремонтувати. Це питання має вирішуватися і бути профінансоване на місцевому рівні", - зазначив він.

У цьому контексті Прем’єр-міністр наголосив, що у рамках фінансової децентралізації була повністю змінена бюджетна система країни та створені інструменти фінансової самодостатності місцевої влади.

На думку Володимира Гройсмана, важливе розмежування повноважень влади на різних рівнях, що передбачено у концепції реформи місцевого самоврядування. Так, Кабінет Міністрів України має концентруватися на загальнонаціональних питаннях, державній політиці, а органи місцевого самоврядування на рівні областей, районів, громад мають займатися своїми компетенціями.

Разом з тим, Прем’єр-міністр наголосив, що сьогодні потрібно надавати новий імпульс і динаміку реформі з децентралізації влади. "Ми не можемо діяти на тому запасі, який створили у 2014 році. Треба нові інструменти, нові рішення, треба йти вперед", - наголосив Прем’єр-міністр.

"У цій моделі є успіх. Сама така побудова взаємодії місцевого самоврядування і центральних органів влади забезпечить успіх, якісний економічний розвиток, якісні послуги", - наголосив Голова Уряду, говорячи про реформу з децентралізації.

 

 «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) - це потужна програма у реформі децентралізації в Україні, що впроваджується за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США (USAID). В її рамках протягом 2016-2021 років Україні буде надано 50 млндоларів США. Про це  повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час церемонії відкриття програми  DOBRE.

«Старт програми DOBRE є справді доброю справою для України. Адже проект спрямований на підтримку громад, які взяли на себе відповідальність змінювати систему управляння в країні, змінювати життя людей на своїх територіях.  Об’єднані  громади по всій Україні отримають допомогу на реалізацію конкретних проектів: розробку стратегічних планів ОТГ та містобудівної документації, запровадження електронного урядування в громадах, застосування кращих практик щодо створення ЦНАПів, розвиток інфраструктури. Реформа з децентралізації є справді національним проектом. І ми вдячні, що до його підтримки долучилось багато наших міжнародних партнерів. Адже децентралізація – це реформа, яка об’єднує і зберігає країну», — наголосив Геннадій Зубко.

Звертаючись до об’єднаних громад-учасників програми,  Геннадій Зубко підкреслив: «У 2015 році  ми мали 159 об’єднаних територіальних громад. До кінця 2016-го їх буде 367. Ви вже взяли на себе відповідальність. Сьогодні все у ваших руках. Ви вже маєте повноваження, збільшені бюджети, можливість вибудовувати стратегію. І саме на це спрямований проект DOBRE. Ви отримаєте підтримку для розробки стратегічних планів, реалізації конкретних проектів. Та найголовніше  – це перспектива розвитку ваших територіальних громад та якісних змін у них».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь