Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Українські війська – основа незалежності та безпеки нашої держави

Дата: 12.10.2016 17:12
Кількість переглядів: 4966

Фото без опису

14 жовтня  День захисника України! Свято української військової сили, мужності, вірності  та віри у перемогу.  Самовідданість та благородство українських військових, які пройшли пекло щоб Країна за їх героїчними плечима жила в мирі, ризикували життям заради світлого майбутнього. Це свято також волонтерів та кожного, хто в той чи інший спосіб забезпечує економічний, гуманітарний, освітній та інформаційний захист нашої неньки України. Це свято благородства, яким володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, водночас стало уособленим святом усіх чоловіків. Цей день – також нагода згадати звитяги попередніх поколінь, що боронили цілісність України та захищали український народ від ворожої агресії.

Не дарма це свято співпадає з великим святом Покрови Пресвятої Богородиці, який традиційно був одним з найголовніших свят запорізьких козаків. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

З нагоди Дня захисника України, Дня козацтва 12 жовтня у приміщенні районного Будинку культури відбулися урочистості для тих, хто присвятив своє життя благородній справі.

За дорученням міського голови Сніжка В.В.  до присутніх з вітальними словами звернувся перший заступник міського голови Висоцький В.І. та подякував  їм за  їх доблесть і відвагу, безмежну відданість Батьківщині. Валентин Іванович вручив грамоти Бобринецької міської ради за мужність та відвагу, активну життєву позицію, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час бойових дій та при виконанні  службових обов’язків та з нагоди Дня захисника України :

Бондаренку Миколі Федоровичу – воїну-інтернаціоналісту

Горбуленку Миколі Васильовичу – воїну-інтернаціоналісту

Гриценку Ігорю Миколайовичу – учаснику антитерористичної операції на Сході України

Гузієнку Олександру Вікторовичу – інспектору Бобринецького відділу поліції, старшого лейтенанта поліції

Дерев’янченку Михайлу Анатолійовичу - учаснику антитерористичної операції на Сході України

Каліщуку Ігорю Леонідовичу – заступнику військового комісара-начальника мобілізаційного відділення

Коржу Станіславу Григоровичу - учаснику антитерористичної операції на Сході України

Кутровському Едуарду Павловичу – старшому офіцеру мобілізаційного відділення районного військового комісаріату

Павлишаку Олександру Миколайовичу – воїну-інтернаціоналісту

Савіну Євгенію Сергійовичу - учаснику антитерористичної операції на Сході України

Степурському Олегу Миколайовичу – інспектору Бобринецького відділу поліції, капітана поліції

Також привітали присутніх голова Бобринецької районної ради Гадемська О.А., голова Бобринецької районної державної адміністрації Шевченко С.А. та військовий комісар Капітоненко М.П. По закінченню урочистої частини, розпочався святковий концерт, під час якого аматори районного будинку культури та вихованці районної школи мистецтв підтримували  патріотичну атмосферу в залі своїми піснями та танцями.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь