Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Допомога від латвійського міста-побратима Мадони – уже в Бобринці

Дата: 21.10.2023 09:31
Кількість переглядів: 245

Фото без описуЛеонід КРАВЧЕНКО, голова Бобринецької міської територіальної громади:

- Питання надання благодійної допомоги з-за кордону кілька тижнів обговорюється усією волонтерською спільнотою. Процедура, кажуть волонтери, занадто ускладнена.

 Тому Бобринецька міська рада здійснила всі необхідні заходи по забезпеченню доставки вагомої гуманітарної підтримки від латвійських друзів - муніципалітету Мадони - міста-побратима Бобринця. 

 На щастя, під час передачі гуманітарної допомоги труднощів не виникло. Сьогодні ми доставили у громаду автобус, два автомобілі, генератори, продукти харчування та одяг. 

Автобус марки MERCEDES BENZ моделі О 303, у подальшому використовуватиметься для потреб відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради.

 Це - подарунок муніципалітету Мадони Бобринецькій громаді для забезпечення соціальних потреб.

Два автомобіля - Mitsubishi L200 та Toyota LAND CRUISER – подарунок від латвійських друзів - Андриса Дамбровскиса та Мариса Штромбергса – будуть передані Збройним силам України для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та цивільного захисту населення.

   Генератори використовуватимуться у комунальних закладах Бобринецької міської ради.

   Я щиро вдячний насамперед латвійським колегам: голові ради Агрису Лунгевичсу, його заступникам, голові адміністрації міста Мадони Гунтису Кеверісу, виконавчому директору Угису Федоровсу, депутатам ради Мадони, усім жителям Мадони, які надали Бобринецькій громаді вагому підтримку. 

 Латвійські друзі подолали понад тисячу кілометрів, аби доставити гуманітарний вантаж через кордон Польщі в Україну. 

     

   Допомога в складний для України й українців час війни характеризує латвійців як високоморальну націю, для якої мир, взаєморозуміння, співпраця є тими людськими і міждержавними цінностями, на яких базується цивілізований світ. 

 

   Від імені усієї громади хочу сказати: ми цінуємо людяність, милосердя, доброту і взаємно поважаємо жителів Мадони, усіх латвійців, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну підтримували нашу державу. 

 Я вдячний членам виконавчого комітету, депутатам Бобринецької міської ради, усім структурам в Україні, причетним до отримання гуманітарної допомоги.   

 Спільними зусиллями ми наближаємо мир, який так потрібен Україні.

 На знімках: Мадона - митниця Рава-Руська - Бобринець.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь