Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання виконавчого комітету Бобринецької міської ради

Дата: 18.10.2023 09:27
Кількість переглядів: 262

Фото без описуЗа що голосували

17 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Бобринецької міської ради, яке провів

голова громади Леонід Кравченко.

Члени виконкому вшанували хвилиною мовчання військовослужбовців, які загинули, захищаючи незалежність та суверенітет України, та цивільних, загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У порядок денний було внесено питання надання матеріальної допомоги жительці Бобринця, члену сім’ї загиблого добровольця, учасника бойових дій.

Серед розглянутих питань:

«Про внесення змін до програми підтримки місцевого самоврядування у Бобринецькій територіальній громаді на 2022-2025 роки» (доповідала Марина Кочубей, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій).

Запланований обсяг фінансування по Програмі на 2023-й рік – 100 тисяч гривень. Виникла потреба внести зміни на збільшення фінансування (додатково на 100 тисяч гривень) на представницькі послуги органу місцевого самоврядування (судовий збір за подання позовних заяв).

Мова йде про судові позови щодо повернення у власність громади (оскільки будівлі знаходяться на території м. Бобринець) Будинку дитячої творчості та адміністративної будівлі по вул. Незалежності, 80. Бобринецьку громаду представляє юридичний відділ міської ради, на даний час у справах є позитивні для Бобринецької громади ухвали судів.

Члени виконкому проголосували за внесення змін у Програму на суму 100 тисяч гривень.

Тож, на 2023-й рік запланований обсяг фінансування Програми в цілому складе 200 тисяч гривень.

Розглянуто питання внесення змін до «Програми цивільного захисту Бобринецької міської територіальної громади на 2021-2025 роки» (доповідач – Владислав Іващенко, завідувач сектору з питань мобілізаційної, оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту відділу ЖКГ, містобудування та архітектури).

Мова йшла про модернізацію (автоматизацію) системи оповіщення (повітряні тривоги) на території громади.

Ухвалено: внести зміни до фінансування програми на модернізацію оповіщення на суму 50 тисяч гривень

Внесено зміни у цю ж Програму в частині фінансування придбання пально-мастильних матеріалів (для безперебійного функціонування «Пунктів незламності»).

Програма приймалася у 2021 році. «Пункти незламності» були створені на території України (у т. ч. Бобринецької громади) у 2022 році у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну та пошкодженням інфраструктури в результаті ракетних обстрілів.

Виконком ухвалив рішення про виділення з бюджету 100 тисяч гривень.

Відтак фінансування Програми збільшено на 150 тисяч гривень.

Ухвалено рішення про надання додатково коштів у сумі 50 тисяч гривень на виконання комплексу робіт зі стерилізації безпритульних тварин згідно «Програми поводження з безпритульними тваринами на території Бобринецької міської територіальної громади на 2023-2025 роки» (доповідав Олександр Баранов, начальник відділу ЖКГ, містобудування та архітектури).

Потреба у стерилізації безпритульних тварин виправдана, адже кожна з них може привести потомство 5-6 цуценят.

Загалом на 2023 рік фінансування цієї Програми становитиме 100 тисяч гривень.

Розглянуто питання про безоплатну передачу майна на балансовий облік (із закладів у заклади освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради).

На баланс КП «Міськводоканал» передано потужний генератор для забезпечення водопостачання (безперебійної роботи станції І та ІІ підйомів).

За словами голови громади Л.Кравченка, цей генератор – результат багаторазового звернення міської ради до різних фондів.

- Бобринецька міська рада отримала від неурядової організації OXFAM у тимчасове користування (до травня 2024 року) промисловий генератор потужністю 80 кВт, який використовуватиметься за потреби, як резервне живлення станції І та ІІ підйому «Міськводоканалу». Дякуємо OXFAM за таку своєчасну і потрібну нам підтримку й допомогу, - зазначив Л.Кравченко.

Голова громади відзначив роботу працівників «Міськводоканалу», які власними силами проклали силовий кабель, подякував бійцям ДПРЧ-24 за допомогу у виконанні земляних робіт.

Члени виконавчого комітету кожного засідання розглядають питання надання одноразової допомоги.

Доповідала Ірина Харчевна, начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення. Цього разу було розглянуто 25 заяв. Серед них – заява про надання одноразової допомоги через тяжку хворобу (надано 5000 гривень).

12 заяв – від учасників бойових дій (кожному по 1000 грн.), одна заява від учасника бойових дій через поранення (надано 5000 грн.); членам сім»ей загиблих учасників бойових дій (по 3000 грн.). члену сім’ї загиблого добровольця, учасника бойових дій – 10000 грн.).

Розглядалися питання перерозподілу коштів в межах міського бюджету. Бобринецька міська рада одна з кількох на Кіровоградщині отримала суттєву субвенцію з Державного бюджету (один мільйон триста п’ять тисяч гривень) на фінансування НУШ, члени виконкому проголосували за необхідну суму співфінансування (трохи більше 100 тисяч гривень) з бюджету міської ради.

Бюджетні питання було розглянуто на засіданні сесії, яка відбулася також сьогодні, 17 жовтня, о 15.00.

Детальніше про сесію Бобринецької міської ради читайте у наступному матеріалі.

З Порядком денним та рішеннями, прийнятими на виконавчому комітеті, можна ознайомитися на сайті Бобринецької міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь