Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання виконавчого комітету 25 вересня: коротко

Дата: 26.09.2023 08:40
Кількість переглядів: 236

Фото без опису25 вересня 2023 року засідання виконкому Бобринецької міської ради провів голова міської ради Леонід Кравченко.

Розглянуто усі 44 питання порядку денного та додаткові. Серед питань, що розглядалися та будуть винесені на розгляд сесії Бобринецької міської ради, зокрема були такі:

- Про внесення змін до фінансового плану КНП «Бобринецька лікарня» на 2023 рік щодо виділення коштів на оплату електроенергії, природного газу та придбання відеогастроскопа (доповідач В.Тітаєвська).

- Про схвалення проекту рішення Бобринецької міської ради «Про внесення змін до міської соціальної програми «Молодь Бобринецької територіальної громади» на 2021-2025 роки. (Доповідач В.Літвінова)

За інформацією начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Вікторії Літвінової, мова йде про виділення коштів у межах 300 тисяч гривень на 2023 рік, зокрема на фінансове заохочення дітей, які виявили високі досягнення у навчанні.

- Про організацію суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану на території Бобринецької громади доповідав начальник юридичного відділу О.Остапчук.

За інформацією Олександра Остапчука, необхідно затвердити перелік робіт для громадян з числа осіб, які перебувають на обліку служби зайнятості, ВПО та перелік замовників (організацій, підприємств) цих робіт, визначити плани, межі, об’єкти суспільно-корисних робіт (за кошти фонду загальнообов’язкового страхування), визначити відповідальних та забезпечити інформування про виконання суспільно-корисних робіт.

- Виконком Бобринецької міської ради відмовив у наданні дозволу на проведення концерту «Лісапетний батальйон», зважаючи на загрозу ракетних обстрілів під час проведення масових заходів у закритих приміщеннях, як це сталося в інших містах України. Нагадаємо, що 21 липня війська РФ завдали ракетного удару по Чернігівщині. За інформацією оперативного командування "Північ", внаслідок ракетного удару в одному з населених пунктів району була пошкоджена будівля місцевого будинку культури.

Член виконкому Ігор Леус висловив заперечення у зв’язку з тим, що, на його думку, 22 вересня, у День міста, на вулиці Миколаївській, де проводився ярмарок, голосно лунала музика.

Частина членів виконкому надала свої аргументи: мова йде в першу чергу про загрозу ракетного обстрілу саме закладів культури. Щодо голосності музичного супроводу зазначили: музику було чутно тільки на вулиці Миколаївській, а не по всьому місту.

Стосовно претензій, висловлених напередодні через інтернет-сторінку, Л.Кравченко зауважив: чому журналіст І.Леус у газеті не порушив питання неприпустимості голосної музики, коли загинув житель громади, захисник України Сергій Стаднік (похований 18 травня), коли в одному з супермаркетів Бобринця на все місто лунала музика? Тоді на зауваження у відповідь почули про збір коштів для ЗСУ.

Члени виконкому задали риторичне запитання, чому існують такі подвійні стандарти? І відмовили у наданні дозволу на проведення концерту.

На засіданні виконкому вирішено також питання збільшення розміру одноразової матеріальної допомоги до 15 тисяч гривень по програмі соціальної підтримки учасників(учасниць) антитерористичної операції, членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО/ООС.

За словами І.Харчевної, начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Бобринецької міської ради, підвищення максимального розміру допомоги з 10 тисяч гривень до 15 тис. грн. викликане тим, що звертаються військовослужбовці, які мають і два, і три поранення.

Також виконком проголосував за надання одноразової матеріальної допомоги ряду жителів – від 1 тисячі до 10 тисяч гривень (з переліком громадян, які отримають допомогу, можна буде ознайомитися на сайті).

Було проголосовано за видалення дерев, які загрожують здоров»ю і життю громадян біля домоволодінь - за умови насадження молодих дерев або кущів.

Вирішено питання сім’ї, яка подавала документи на усиновлення (без оголошення прізвища усиновителів та дитини). Спочатку над дитиною встановлять опіку на визначений законом строк, потім – усиновлення.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь