Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

По організації заходів по профілактиці сказу

Дата: 26.09.2023 08:32
Кількість переглядів: 222

За інформацією завідуючої Бобринецького  відділення  Державної установи «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров»я України» Кропивницького районного відділу ТЕТЯНИ СТАРЧЕНКО, спостерігається неблагополучна епізоотична ситуація по   сказу тварин.  

    За  поточний період 2023 року (станом на 19 вересня 2023 року)  зареєстровановипадків сказу  тварин у населених пунктах Керисанівської територіальної громади: у с. Тарасівка, с. Веселівка, с. Костомарівка, с. Бобринка, с. Кривоносове, с. Пенькове, с. Мар’янівка, с. Витязівка, с. Грузьке.

    15.09.2023  року у травмпункт  КНП «Бобринецька   лікарня»  з приводу укусу  бродячою собакою в місті Бобринець біля одного з магазинів звернулась жителька міста  57 років.   Укус не спровокований - жінка  йшла  по вулиці, ззаду  підбігала бродяча собака  і  нанесла укус в області правої гомілки.

      Укус безпритульними, бродячими,   невідомими безприв’язними  собаками є показаннями для  отримання  антирабічних щеплень, тобто щеплень проти сказу.

     Враховуючи вищевказане, епідеміологічний прогноз щодо захворюваності на сказ  людей залишається вкрай неблагополучним - є всі умови і висока вірогідність  захворювань людей на сказ та смерті від нього.

         Відтак необхідно вирішити питання  наявності  в травмпункті КНП « Бобринецька лікарня» незнижувального запасу антирабічних препаратів: антирабічної вакцини та антирабічного імуноглобуліну ;

- організувати роботу спеціальної бригади по відлову тварин ( бродячих собак), які становлять небезпеку для людей;

- задіяти всі сили та засоби в організації заходів по профілактиці сказу на території Бобринецької  та  Кетрисанівської  т/г.

     Антирабічні щеплення - єдиний захист від сказу постраждалим від укусів тварин та збереження життя

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук інформує: «Спеціалізовану антирабічну допомогу населенню, що потерпіло від покусів, можна отримати у місті Кропивницькому цілодобово». За її словами, батькам постраждалих дітей варто звернутися до травмпункту дитячої обласної лікарні; дорослим постраждалим – до травмпунктів, травматологічних кабінетів та травматологічних відділень КНП «ЦПМСД» області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь