Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Про штрафи за невикористання РРО

Дата: 08.09.2023 18:42
Кількість переглядів: 220

Фото без описуВ Бобринецькій міській раді відбулася зустріч з працівниками Податкової інспекції. Обговорили проблемні питання оподаткування та сплати податків 

   Наповнення місцевих бюджетів для держави і для кожної громади завжди є пріоритетним. Особливої ваги воно набрало під час дії воєнного стану. І якщо на початку відбулися послаблення для бізнесу та громадян, то в даний час запрацював закон, який повертає використання РРО, штрафи та контроль за сплатою інших податків. 

  Сьомого вересня 2023 року відбулася зустріч начальника Бобринецької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Ігоря Ісупова, головного держінспектора відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Ірини Дяченко з першим заступником голови Бобринецької міської ради Валентином Музикою, секретарем міської ради Світланою Торіною, начальником відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Мариною Кочубей, начальником фінансового відділу Анжелою Степановою.

  Мова йшла про вимоги закону, яким було внесено зміни до Податкового кодексу України (закон №3219-ІХ від 30 червня 2023 року) щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. 

 Наголошувалося на необхідності застосування РРО/ПРРО та про відновлення застосування штрафних санкцій у випадку, якщо підприємці його не використовують. 

 Штрафи почнуть застосовувати з 1 жовтня 2023 року.

 На зустрічі розглянули проблеми, що виникають під час нарахування мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) фізичним особам – платникам податків. Як відомо, у цьому році вперше громадяни сплачуватимуть цей вид податку. 

  Ірина Дяченко наголосила на важливості кампанії декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2022 року. 

Обговорювалися проблемні питання по нарахуванню земельного податку та податку на нерухоме майно громадянам і ФОПам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь