Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Новітні технології, рівний доступ до освіти,  сучасний освітній простір для учнів, забезпечення прав педагогів: у Києві провели щорічну серпневу конференцію

Дата: 27.08.2023 11:33
Кількість переглядів: 213

Фото без опису 25 серпня 2023 року у Києві Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентували бачення майбутнього освіти.

 Участь у конференції взяли представники освіти з усієї України, в тому числі з кількох громад Кіровоградщини. Бобринецьку міську територіальну громаду представляли начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради Вікторія Літвінова та директор Бобринецького ліцею №1 Володимир Карпук.

 Якою ж буде стратегія розвитку освіти, які напрямки будуть головними? 

 За словами Вікторії Літвінової, мова йшла про потенціал «Нової української школи», розвиток мережі коледжів, освоєння учнями і вільне володіння цифровими технологіями. 

«Приділятиметься увага інклюзивній освіті, забезпеченню рівного доступу до навчання усіх учнів. Ми повинні так облаштувати сучасний освітній простір, щоб діти могли навчатися, розвиватися і мати місця для спілкування.

Для успішної освіти важливим є також дотримання прав педагогів. Це, зокрема, створення умов для їх професійного розвитку та забезпечення гідної оплати праці.

 Виступаючі наголошували на тому, що українець успішний тоді, коли вільний, а система освіти ефективна тоді, коли у центрі уваги — людина. Серед головних цінностей в умовах сьогодення освіти є свобода, самореалізація та розвиток,» - розповіла Вікторія Літвінова.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь