Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

В Бобринецькій лікарні в рамках проєкту ПРООН створили реабілітаційне відділення для осіб з інвалідністю/травмами, спричиненими війною

Дата: 15.08.2023 09:12
Кількість переглядів: 411

Фото без описуГромади колишнього Бобринецького району вже давно використовують можливості Програми розвитку Організації об’єднаних націй (ПРООН) для покращення інфраструктури територій. Таким грантом скористалися і в Бобринецькій міській раді для облаштування відділення реабілітації у Бобринецькій лікарні.

14 серпня 2023 року відбулося відкриття відділення за участі представників владних органів Кропивницького району, міської ради, колективу лікарні, очільників сусідніх громад, представників ГО «Стратегія майбутнього».  

Саме за підтримки громадської організації з Кропивницького «Стратегія майбутнього» та її керівниці Тетяни Котенко з початку 2023 року за кошти ПРООН почали облаштовувати цей центр реабілітації, ряд працівників медичного закладу пройшли навчання. Йдеться про різні види допомоги пацієнтам закладу, зокрема і про психологічну підтримку. У відділенні реабілітації з вересня планують запровадити посаду психолога, а серед майбутніх пацієнтів можливо будуть і військовослужбовці, якщо вони матимуть потребу у психологічній реабілітації.

Про важливість подібних Центрів реабілітації говорили голова Кропивницької райдержадміністрації Віталій Пастушенко, голова Бобринецької міської ради Леонід Кравченко, очільниця ГО «Стратегія майбутнього» Тетяна Котенко, голови Єланецької, Компаніївської громад.

Підтримку Центру реабілітації коштами на обладнання, якщо у цьому буде потреба, пообіцяла і секретар сусідньої Кетрисанівської громади Людмила Олексієнко.

Рустам Тараненко, президент «Української асоціації арттерапії», офіцер-психолог ЗСУ, вручив сертифікати про проходження навчання медичним працівникам Бобринецької лікарні. За його словами, для психологічної реабілітації нині використовують і метод арттерапії. Сучасна психологія стверджує, що цей вид психотерапії (лікування різними видами мистецтва) можна практикувати дорослим та дітям. Така психотерапія дозволяє легше переживати занепокоєння і тривожність.

Директор Бобринецької лікарні Лариса Семенюк висловила сподівання на подальшу співпрацю з громадською організацією «Стратегія майбутнього» для залучення грантових коштів ПРООН та інших благодійних організацій, адже лікарня потребує новітнього обладнання для якісного обслуговування пацієнтів медичного закладу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь