Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Акція "Ніч музеїв" в Бобринецькому міському краєзнавчому музеї ім. М. Смоленчука

Дата: 19.05.2023 11:54
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

18 травня вся світова музейна спільнота відзначає Міжнародний день музеїв, а також переважна більшість музеїв світу, цього дня, долучається до проведення Акції "Ніч музеїв", яка проходить в рамках відзначення професійного свята музейних працівників.

Цьогоріч, Бобринецький міський краєзнавчий музей імені Миколи Смоленчука, долучився до проведення Акції "Ніч музеїв" уже в одинадцяте.

Нажаль, у 2022 році, через повномасштабне вторгнення росії на нашу українську землю, музей не зміг долучитися до повноцінного проведення Акції. Проте, вже цьогоріч, 18 травня в міському краєзнавчому музеї, в місці нашої історичної самоідентичності - пройшла Міжнародна акція "Ніч музеїв" на тему "Музеї - добробут і розвиток громад".

Культура - це особливий фронт, який продовжує розвиватись попри війну.

Починаючи з лютого 2022, перед всією культурною спільнотою постали величезні виклики: зберегти експозиції, колекції, фондове зібрання - всю культурну спадщину від тотального знищення ракетними снарядами та бомбами російського агресора, а поряд з тим, продовжити мистецьку, просвітницьку та культурну діяльність.

Тож, під час Акції "Ніч музеїв" в Бобринецькому міському краєзнавчому музеї ім. М. Смоленчука Бобринецької міської ради, говорили про важливість і актуальність відвідування музеїв, вивчення та популяризацію українських культурних надбань саме зараз, коли вся наша історична спадщина перебуває перед загрозою  фізичного знищення.

Міський голова Леонід Кравченко також відав дану акцію, привітав колектив музею ім. М. Смоленчука зі святом та оголосив подяку Бобринецької міської ради за високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток музейної справи та з нагоди Міжнародного дня музеїв.

Українські музеї і музейні колекції стали особливими мішенями у війні росії проти України. Це ще раз підкреслює важливість музеїв для нашої пам'яті, ідентичності, освіти, для нашого майбутнього.

А майбутнє у нас однозначно є - світле, мирне та справедливе, адже ми українці - нація нескорених!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь