Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанували память героїв в День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 12:26
Кількість переглядів: 210

Сьогодні, 8 травня в день Дня пам’яті та примирення в Україні відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків героїв-захисників.

Громадськість на чолі з керівництвом Бобринецької міської ради відвідали Свято-Миколаївський храм, де відбулася панахида за загиблими захисниками, яку провів отець Володимир Ткаченко.

«українська земля була одним з основних полів битви під час Другої світової війни. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати українців та інших народів, які проживали на нашій землі. Близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних. Із вдячністю за жертовність, за мужні подвиги, тих хто полягли в боях серед українців та інших народів, згадаємо всіх у молитві» закликав отець Володимир Ткаченко.

На території храму міський голова Леонід Кравченко та жителі громади поклали квіти до арки пам’яті героям-захисникам України та до пам’ятника митрофорного отця Юрія Онисько.

Всі хто прийшов вшанувати пам'ять про героїв, завітали в Бобринецький міський музей ім. Миколи Смоленчука, де Руслана Ісакова – директор музею, провела короткий екскурс в історію Другої світової Війни 1939-1945 років. До слова запросили міського голову Леоніда Кравченка

«Дякуємо всім хто сьогодні прийшов вшанувати пам'ять тих, хто в роки Другої світової віддав життя за Батьківщину, так як сьогодні наші захисники боронять Україну та її народ. Дуже багато жертв війни як тоді так і сьогодні: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна - це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це - долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Історія повторюється. Пам’ятаймо минуле. Пам’ятаймо тих, хто ціною власного життя дарує нам мир та свободу!» наголосив очільник громади.

Далі відбулися покладання біля пам’ятних дошок захисників України, пам’ятника вчителів та учнів, пам’ятника ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Завершилися заходи спільним покладанням квітів біля пам’ятника Невідомого солдата.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь