Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф

Дата: 26.04.2023 14:51
Кількість переглядів: 190

Фото без описуСьогодні, 26 квітня в День пам'яті про аварію на Чорнобильській АЕС усі небайдужі зібралися біля Свято-Миколаївського храму вшанувати героїв, які більше трьох десятиліть назад врятували мільйони життів. Отець Володимир - настоятель храму провів панахиду за тих, чиє життя забрав невидимий ворог – атом.

Інколи для того щоб зберегти свою душу потрібно віддати життя , але віддати його за свого ближнього. Саме ці героїчні вчинки щорічно ми вшановуємо у день жалоби і пам’яті жертв про аварію на Чорнобильській АЕС» - наголосив Отець Володимир Ткаченко.

На подвір’ї храму міський голова Леонід Кравченко вшанував пам'ять поклавши квіти до пам’ятника  отця Юрія Ониська та Арки пам’яті героїв України.

Також міський голова Леонід Кравченко разом із заступником міського голови Наталією Яворською поклали квіти до пам’ятних дошок героїв-захисників України.

Біля пам’ятника ліквідаторів аварії на ЧАЕС зібрались учасники тої зловісної події, щоб вшанувати пам’ять товаришів, з якими пліч опліч боролися з атомом. Присутні були і небайдужі бобринчани, які прийшли віддати данину пам’яті страшній події, яка відбулася 37 років тому.

Станіслав Сандрак голова спілки чорнобильців наголосив – «Незважаючи на те, що нам було видано тільки чоботи, лопати та респіратори, ми виконували наказ ціною власного життя і здоров’я. Ліквідатори тоді боролися з нечистю і сьогодні готові з лопатами, кулаками звільнити землю від ворога. Оголосив хвилину мовчання в пам'ять про тих, хто пішов у вічність від смертельного атома. В натовпі, присутні ліквідатори говорили про те, що навіть не у всіх були респіратори.

На превеликий жаль відлуння Аварії на ЧАЕС дійшло навіть до Америки, постраждали жителі європейських країн, особливо Україна та її жителі. Для всіх хто навіть не усвідомлював небезпека була невидимою, для ліквідаторів – видимою. Видимою для їх рідних і близьких, адже ціна цієї боротьби найцінніше – здоров’я та життя. Величезна подяка Вам-ліквідаторам за відвагу, та готовність пожертвувати власним життям заради життя інших та майбутнього прийдешніх поколінь. Влада на всіх рівнях, а також ми звами повинні пам’ятати, що зробили ліквідатори для кожного з нас» зазначив міський голова Леонід Кравченко.

В знак людської поваги до подвигу ліквідаторів на ЧАЕС поклали квіти до пам’ятного знаку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь