Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Переговори щодо укладення угоди про співпрацю з містом Мадона в Латвії

Дата: 21.04.2023 16:55
Кількість переглядів: 170

Фото без опису20 квітня відбулася онлайн-зустріч представників двох муніципалітетів. Обговорювалися питання щодо укладення угоди, а також конкретні напрямки співпраці. У короткостроковій перспективі це може бути надання матеріальної допомоги Бобринцю, наприклад, медичне обладнання міської лікарні, та інші види допомоги. Обговорили один із напрямків співпраці, які можна реалізувати вже в найближчій перспективі - організація дитячих та молодіжних таборів, взаємний обмін досвідом з різних сфер, наприклад аграрної, економічної, освітньої чи спортиного спрямування. Це дасть потужний поштовх в перспективі до створення теоретичної та практичної бази для євроінтеграції.

На онлайн-зустрічі муніципалітет Бобринця представляли міський голова Леонід Кравченко, перший заступник міського голови Валентин Музика, заступники міського голови Євгеній Кулик та Наталія Яворська, депутат міської ради, представник аграрного сектору громади Анатолій Цесарський та депутат міської ради, директор ліцею №1 в місті Бобринець Володимир Карпук. З боку Мадонського краю, взяли участь заступники голови муніципалітету Мадонського краю Зігфрідс Гора та Артур Чачка, виконавчий директор муніципалітету Угіс Фьодоров та члени ради: Віта Робалте, Валда Клявіня, Андріс Домбровскіс та Андріс Сакне.

У зустрічі також взяла участь виконавчий директор Асоціації малих міст України Оксана Кирилюк. Саме пані Оксана допомогла у створенні партнерства – побратимства між муніципалітетом Бобринецької громади та Мадонського району.

Міський голова Леонід Кравченко зазначив що громада з початку війни прийняла і продовжує приймати громадян України, які рятувались від бойових дій переважно – з Миколаївської та Херсонської областей. Наразі в місті проживає близько 1000 жителів України з постраждалих від війни регіонів країни.

Нагадаємо, наприкінці березня подарований муніципалітетом Мадонського району газовий котел прибув в Бобринець. Про важливість цього подарунку наголосив під час зустрічі Бобринецький міський голова, зазначивши, що муніципалітет Мадонського району є справжнім другом Бобринця та України, адже надаючи таку значну підтримку муніципалітету, ще до укладення угоди про співпрацю, виявляє справжнє розуміння ситуації та бажання допомогти.

Міський голова Леонід Кравченко у розмові зазначив, що нині міська влада стикається з серйозними труднощами. Зменшуються податкові надходження, тому що зараз багато громадян особливо тих, які працюють в аграрному секторі, зі зброєю в руках захищають свою країну. Незважаючи на виклики, які створює війна, бобринчани як і всі українці не втрачають віри у свою перемогу та розквіт України, як члена європейського союзу.

«Дуже раді, що на території України у нас з’явилися конкретні друзі. Ми розуміємо у якому складному становищі громади, в країні, в якій йде війна» розповів заступник голови міської ради Зигфрид Гора та завірив бобринецьких колег у підтримці та готовності Мадони допомагати українському народу.

«Ми переможемо, тому що ми на своїй землі. За нами правда», – висловив упевненість в перемозі України та її героїв міський голова Леонід Кравченко.

Завершуючи свої доповіді латвійці підтримали бобринчан та всіх українців словами «Слава Україні!»Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь