Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

COVID-19 продовжує забирати здоров’я та життя людей. Як вберегтись від інфікування?

Дата: 11.04.2023 13:52
Кількість переглядів: 87

Коронавірусна інфекція так само як грип та інші ГРВІ є вірусною хворобою, тому дотримання соціальної дистанції, носіння масок в людних місцях, дотримання правил респіраторної гігієни залишаються актуальними. Зокрема при кашлі та чханні треба прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидати серветку в контейнер для сміття з кришкою, мити руки водою з милом або обробляти їх спиртовмісним антисептиком.

А щоб покращити імунітет дотримуйтеся порад щодо здорового способу життя: їсти здорову їжу, надаючи перевагу свіжим овочам і фруктам, висипатись, відмовитись від тютюнопаління, не зловживати алкоголем, гуляти на свіжому повітрі.

Що стосується COVID-19, найкращою профілактикою залишається вакцинація. Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції – віруси, які можуть спричинити захворювання. Це навчає нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на збудник. Вакцини, схвалені для використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я, пройшли суворі тести та клінічні випробування і є безпечними та ефективними. Від COVID-19 можна вакцинуватись впродовж усього року, а також поєднувати з вакцинацією проти грипу. Адже одночасне інфікування грипом і COVID-19 у 6 разів підвищує ризик смерті.

Багато громадян вже отримали першу та другу дози вакцини проти COVID-19 і постає питання, чи ефективне застосування бустерних доз вакцин? За результатами низки досліджень, проведених серед пацієнтів щодо введення бустерних доз вакцини проти COVID-19, спостерігалося значне зниження рівня інфікування, госпіталізації та смертності від коронавірусної хвороби серед тих, хто отримав бустерну дозу (порівняно з пацієнтами, які мали лише дві дози вакцини).

Тож не зволікайте з вакцинацією та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь