Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Нові компенсаційні механізми працевлаштування

Дата: 24.03.2023 19:26
Кількість переглядів: 357

Фото без описуЗ робочим візитом в Бобринець завітали директор обласного центру зайнятості - Лілія Колесник, виконуюча обов’язки директора Кропивницької філії Кіровоградського обласного Центру Зайнятості - Наталія Лисонь та заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості - Наталія Невідома, також були присутні начальник Бобринецького відділу Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Світлана Сендзюк, заступник міського голови Наталія Яворська та начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Марина Кочубей.

Під час зустрічі з міським головою Леонідом Кравченко, обговорили зміни в законодавстві, що регулюють сферу зайнятості, про державні програми, що орієнтовані на підтримку роботодавців, які створюють нові робочі місця, працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб, про урядову програму «єРобота», а також інші активні програми зайнятості населення.

Леонід Кравченко наголосив, що з приходом війни ситуація з працевлаштуванням в громаді дуже погіршилась. «Питання» безробітних наразі відкрите і потребує глибоко аналізу та якнайшвидшого вирішення.

Велику увагу приділили компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб та створенню нових робочих місць.

Обговорено питання видачі ваучера на навчання, що є однією із дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці. 

Лілія Колесник розповіла про ваучер, що дає особі право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації. Максимальна вартість ваучера у 2023 році становить 26840 грн. Ваучер дає право на оплату навчання за рахунок коштів  Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Перелік професій, за якими можна навчатися, вміщує понад 70 професій пріоритетних галузей економіки. Наразі планується їх розширення, де особливий акцент робиться на сферу будівництва та транспорту. Форму та місце навчання обирає сама людина.

Наостанок Наталія Невідома наголосила про готовність до співпраці, надання консультативної допомоги, проведення спільних інформаційних заходів, а також налагодження ефективної взаємодії щодо реалізації урядових ініціатив, працевлаштуання ВПО та створенню нових робочих місць.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь