Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

З Днем визволення міста Бобринець!

Дата: 16.03.2023 08:00
Кількість переглядів: 329

Фото без описуСьогодні, 16 березня, визначний день в історії нашого міста – 79 річниця визволення нашого краю від фашистських загарбників під час Другої світової війни.

Бобринець, як і вся Україна, зазнали величезних втрат у важкій боротьбі проти ненависного ворога. Чи не кожна родина відчула невгамовний біль утрати близьких. Пам’ять про війну й досі ятрить наші серця.

15 березня передові підрозділи 51-го полку підійшли до приміських територій, а вранці 16 березня розпочався бій за визволення Бобринця. Особливо сильним він був у центральній частині міста біля собору. Згодом опір ворожих військ було зломлено. Лише на південно-західній околиці нацисти чинили опір, але й там воїни 93-ї дивізії успішно тіснили їх, зменшували живу силу і техніку.

16 березня 1944 року – стрілецька дивізія 57-ї армії українського фронту оволоділи Бобринцем.

У боях за визволення міста Бобринця загинуло 47 воїнів Радянської Армії, які поховані в братській могилі у центральному парку міста. З них 29 відомих і 18 невідомих. У 1955 році згідно з рішенням виконкому міської ради на братській могилі встановлено пам’ятник, виготовлений Полтавською художньо-виробничою майстернею.

У цей день ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю воїнів, які віддали власне життя в жорстокій битві за свободу, чий шлях на війні завершився під скромними обелісками.

Велику жертву заплатив народ України, кожна місцева родина на собі відчула, що таке жахи війни. Наші співвітчизники проявили високу силу духу, справжній патріотизм і героїзм, відданість військовій присязі та обов’язку.

Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності, від посягань сусідньої держави-агресора.

Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу Перемогу.

Шановні Ветерани!

Низький уклін вам, творці Великої Перемоги! Для нас ви правдивий голос історії нашої держави, приклад незламності духу та патріотизму.

Сердечно зичимо вам затишку в душі, хай кожен ваш день буде сонячним та щасливим!

Також бажаємо всім жителям Бобринецької громади добра, миру і злагоди, міцного здоров’я, плідної праці та вагомих здобутків задля процвітання рідного краю та зміцнення нашої держави.

Віримо в ЗСУ!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою Бобринецька міська рада, її виконавчий комітет та депутатський корпус


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь