Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Тарас Шевченко – наш. Він для усіх століть

Дата: 10.03.2023 14:18
Кількість переглядів: 1007

Фото без опису«Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас.

Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира...»

Олесь Гончар

 

Тарас Григорович Шевченко – це не просто письменник. Його постать – це душа і воля, сила духу і промінь світла українського народу. Його ім’я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу.

Він залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова письменник підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

З метою вшанування пам’яті у день народження великого Кобзаря у закладах освіти міста організовано та проведено тематичні заходи: інформаційні хвилинки «Невмирущий Кобзар», години спілкування «Тарас Шевченко – України син», урок культури «Мистецькі стежини Тараса Шевченка», вікторина «Життєвими стежинами Тараса Шевченка», образотворча майстерня «Домалюй твір Шевченка», бібліотечні посиденьки «Твори генія: знати – вивчати – пам’ятати»; літературні дивограї «Поезії Шевченка – путівник із минулого в майбутнє України»; конкурс есе «І на оновленій землі врага не буде, супостата…», конкурс читців поезії «Віночок Тарасових віршів», відверта розмова «Чотири амплуа Тараса Шевченка»; «круглий» стіл «Музи великого генія: жінки у житті і творчості Тараса Шевченка», інтерактивна гра «Стежками великого Кобзаря», літературна вітальня «Жінка, мати, Україна в житті та творчості Т.Г.Шевченка», квест «Пізнаємо Кобзаря», конкурс малюнків «Поезія Шевченка очима дітей», літературна акція «Шевченка читають усі», тематична виставка «Т.Г.Шевченко – художник», перегляд та обговорення фільму «Т.Шевченко. Ідентифікація», тематичні виставки у шкільних бібліотеках «Тарас Шевченко – феномен доби та геній української нації».

Вихованці, учні, педагогічні працівники закладів освіти міста долучилися до участі у патріотичному спецпроекті «І на оновленій землі…» та акції «Тарасове слово кличе до Перемоги».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь