Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2023 16:45
Кількість переглядів: 568

Фото без описуБерегти її, плекати

буду всюди й повсякчас,

бо ж єдина – так, як мати,

мова в кожного із нас.

Оксана Забужко

День рідної мови - це свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні, про важливість рідної мови, яка є інструментом у збереженні духовного та матеріального спадку кожного народу.

Наша українська мова — це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.

Для українців мова – це не просто слова, а й могутня зброя у боротьбі з ворогом.

День рідної мови відзначили у закладах освіти міста. Проведено заходи, метою яких було показати важливість та підтримати самобутність української мови: тематичні бесіди, інформаційні хвилини, усні журнали «Рідна мова солов’їна», вікторини, конкурси знавців української мови, мовознавчий турнір «Український Гравікон», засідання «літературних кафе», мовний марафон, флешмоб «Мова єднає», тематичні виставки у шкільних бібліотеках «Серце нації б’ється у слові».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь