Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

День пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2023 11:57
Кількість переглядів: 400

 Фото без опису Сьогодні в Україні відзначають День вшанування пам’яті Героїв Крут.

У цей день в 1918 році, біля залізничної станції Крути (між Бахмачем та Ніжином), відбувся бій чотирьохтисячної більшовицької армії Михайла Муравйова проти загону з київських студентів і бійців вільного козацтва.

     Ціною своїх життів студенти і юнкери затримали наступ противника на 4 дні. Це дало можливість придушити в Києві повстання більшовиків, не дати противнику з ходу захопити українську столицю, а також вчасно підписати мирний договір із Німеччиною і її союзниками (Брест-Литовський договір), який зупинив захоплення України більшовиками. Ця Історична подія має важливе значення для українського народу та української ідентичності. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку - боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей - найкращих представників українського студентства. Ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як сьогоднішні захисники України на сході і півдні, слугують гідним прикладом нашим майбутнім поколінням.

  Ми маємо пам’ятати бій під Крутами, як неспростовний факт героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежну Україну.

З повагою Бобринецька міська рада, її виконавчий комітет та депутатський корпус


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь