Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Яка тривалість виплати допомоги по безробіттю для осіб передпенсійного віку?

Дата: 21.11.2022 14:44
Кількість переглядів: 59

Тривалість виплати допомоги по безробіттю встановлюється нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»  https://cutt.ly/hMEQWkV  (далі – Закон, зі змінами, у тому числі, що набрали чинності 29 жовтня 2022 року).

Частиною 4 статті 22 Закону визначено, що для осіб передпенсійного віку (за два роки до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу, визначених частинами першою - четвертою статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування») тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів.

Під час дії воєнного стану (з 29 жовтня 2022 року) для осіб передпенсійного віку тривалість виплати допомоги по безробіттю змінилась – вона  не може перевищувати 360 календарних днів (пункт 3-3 розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону).

Також змінився вік особи, якій може бути призначена допомога по безробіттю такої тривалості - за рік до досягнення відповідного віку.

Вимоги щодо наявності страхового стажу не змінились – він має бути необхідним для призначення пенсії за віком (визначається частинами першою - четвертою статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»).

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся за вказаними контактами https://cutt.ly/OJ48QYR 

Також ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь