Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Сесія міського парламенту дітей

Дата: 17.11.2022 09:19
Кількість переглядів: 465

Фото без опису15 листопада 2022 року на базі комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради відбулася І сесія ІІІ скликання Бобринецького міського парламенту дітей.

У ході сесії вирішувалися важливі питання щодо організації роботи парламенту у міжсесійний період 2022/2023 навчального року: ознайомлення зі структурою учнівського самоврядування (враховуючи кадрові зміни, які відбулися в парламенті), внесення коректив до Статуту парламенту.

З питань порядку денного виступили:

- координатор МПД Наталія Скоропад, яка запропонувала у зв'язку з введенням військового стану в країні продовжити каденцію голови та заступника голови МПД. Парламентери підтримали пропозицію щодо продовження повноважень керівного складу МПД.

- голова Бобринецького міського парламенту дітей Ярослава Білоус прозвітувала про роботу МПД протягом минулого міжсесійного періоду. Зокрема відзначила активність учнівської молоді у волонтерській діяльності на допомогу ЗСУ (збір коштів, виготовлення «Оберегів воїнам», акція «Сонях пам'яті», допомога у пошитті футболок, бандан та сумок-органайзерів), наданні допомоги міському притулку для тварин «Чотири лапи», створення онлайн-групи «Слово як зброя», проведення різноманітних челенджів та флешмобів, ерудит-марафону «Моя країна - Україна», акції «Один день з мером»; участь в онлайн Квізі «Україна та Європа: Спільні цінності і вектори розвитку» у рамках діяльності команди експертів та експертом «Team Europe Кропивницький», у оформленні муралу Голуб миру», у засіданнях обласного парламенту дітей, конкурсах різних рівнів, за участь у яких були відзначені Дипломами ІІ та ІІІ ступенів, допомога міському гуманітарному штабу у видачі продуктових наборів для ВПО.

- заступник голови Бобринецького парламенту дітей Дар'я Філіпенко ознайомила присутніх зі структурою учнівського самоврядування та закликала до активної співпраці шкільні парламенти.

На завершення сесії відбулося засідання профільних комісій, які обговорили плани заходів та внесли їх на загальне обговорення.

За результатами обговорення прийнято проєкт рішення сесії Бобринецького МПД та затверджено програму діяльності парламенту на наступний міжсесійний період.

У роботі сесії МПД взяли участь Бобринецький міський голова Кравченко Леонід Григорович та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Літвінова Вікторія Петрівна.

Леонід Кравченко привітав учасників сесії та передав вітання від усього депутатського корпусу міської ради, проаналізував роботу дитячого парламенту, виступив зі своїми пропозиціями щодо активізації МПД в екологічному та історичному напрямках, відповів на запитання учасників зібрання, окреслив перспективу подальшої співпраці в проєкті «Один день з мером» та побажав плідної роботи у міжсесійному періоді юним парламентерам.

Вікторія Літвінова наголосила, що на засіданні присутні справжні лідери, здатні досягати своєї мети, соціально небайдужі, яким ми довіряємо майбутнє нашої держави.

Під час роботи сесії панував піднесений настрій, атмосфера взаєморозуміння та креативності. Діти отримали позитивні емоції та налаштувалися на плідну співпрацю на наступний міжсесійний період.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь