Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

З 1 жовтня Уряд збільшує компенсацію для людей, які прихистили у своїх домівка ВПО до 900 грн/місяць але вносить зміни до умов їх отримання.

Дата: 31.10.2022 13:37
Кількість переглядів: 78

Фото без описуВідповідно до  Постанови № 1094 від 30 вересня  власники житла отримуватимуть по 900 грн за людину за місяць, замість 450 грн, які були до 1 жовтня. Компенсація передбачена громадянам, що прихистили осіб, що відповідають наступним умовам:

  • що проживали в територіальних громадах, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (відповідно оновленого переліку визначеного Наказу  Мінреінтеграції від 25.04.2022 р. № 75 “Про затвердження Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня 2022 року”

  • житло яких зруйноване або непридатне для проживання у результаті пошкодження через агресію РФ в Україні (факт підтверджується відповідною довідкою взятою з Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного  внаслідок бойових дій Російської Федерації, або органу місцевого самоврядування відповідної територіальної одиниці).

       Компенсація надається фізичним особам – громадянам України, які є:

  • власниками житла або їх представниками;

  • наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності;

  • спадкоємцями, які прийняли спадщину.

Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, зобов’язані не пізніше ніж протягом наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб,  звернутися із повідомленням до ЦНАПу, також зобов’язаний в день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості подати повідомлення з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Для оформлення компенсації власники житлових приміщень звертаються до ЦНАПу з 1 по 5 число місяця та подають заяву із зазначенням кількості днів та переселенців, які проживали протягом звітного періоду. При цьому власники житлових приміщень повинні мати при собі  документи:

  • довідка підтвердження факту про зруйноване або непридатне для проживання житло у результаті пошкодження через агресію РФ в Україні;

  • паспорт власника житлового приміщення;

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;

  • реквізити банківського рахунку для перерахування суми компенсації;

  • документи що підтверджують право власності або право на користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника;

  • паспорт внутрішньо-переміщеної особи, яку прихистили;

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків внутрішнь-переміщеної особи, яку прихистили;

  • довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, яку прихистили;

  • свідоцтво про народження дітей внутрішньо- переміщеної особи, яку прихистили.

Сума компенсації розраховується з моменту повідомлення про розміщення та з урахуванням кількості днів, протягом яких фактично проживали внутрішньо переміщені особи за кожен людино-день. Розрахунки проводяться за кожний звітній місяць окремо за окремо поданими заявами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь