Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

З 1 жовтня Уряд збільшує компенсацію для людей, які прихистили у своїх домівка ВПО до 900 грн/місяць але вносить зміни до умов їх отримання.

Дата: 31.10.2022 13:37
Кількість переглядів: 83

Фото без описуВідповідно до  Постанови № 1094 від 30 вересня  власники житла отримуватимуть по 900 грн за людину за місяць, замість 450 грн, які були до 1 жовтня. Компенсація передбачена громадянам, що прихистили осіб, що відповідають наступним умовам:

  • що проживали в територіальних громадах, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (відповідно оновленого переліку визначеного Наказу  Мінреінтеграції від 25.04.2022 р. № 75 “Про затвердження Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня 2022 року”

  • житло яких зруйноване або непридатне для проживання у результаті пошкодження через агресію РФ в Україні (факт підтверджується відповідною довідкою взятою з Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного  внаслідок бойових дій Російської Федерації, або органу місцевого самоврядування відповідної територіальної одиниці).

       Компенсація надається фізичним особам – громадянам України, які є:

  • власниками житла або їх представниками;

  • наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності;

  • спадкоємцями, які прийняли спадщину.

Особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, зобов’язані не пізніше ніж протягом наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб,  звернутися із повідомленням до ЦНАПу, також зобов’язаний в день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості подати повідомлення з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Для оформлення компенсації власники житлових приміщень звертаються до ЦНАПу з 1 по 5 число місяця та подають заяву із зазначенням кількості днів та переселенців, які проживали протягом звітного періоду. При цьому власники житлових приміщень повинні мати при собі  документи:

  • довідка підтвердження факту про зруйноване або непридатне для проживання житло у результаті пошкодження через агресію РФ в Україні;

  • паспорт власника житлового приміщення;

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;

  • реквізити банківського рахунку для перерахування суми компенсації;

  • документи що підтверджують право власності або право на користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника;

  • паспорт внутрішньо-переміщеної особи, яку прихистили;

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків внутрішнь-переміщеної особи, яку прихистили;

  • довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, яку прихистили;

  • свідоцтво про народження дітей внутрішньо- переміщеної особи, яку прихистили.

Сума компенсації розраховується з моменту повідомлення про розміщення та з урахуванням кількості днів, протягом яких фактично проживали внутрішньо переміщені особи за кожен людино-день. Розрахунки проводяться за кожний звітній місяць окремо за окремо поданими заявами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь