Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Фонд соціального страхування інформує:

Дата: 22.09.2022 09:46
Кількість переглядів: 85

Фото без описуЩороку Фонд соціального страхування України забезпечує тисячі працюючих українців реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм.

Однак через повномасштабне вторгнення росії ФССУ був вимушений призупинити направлення працівників до санаторно-курортних закладів, більшість з яких прихистили у своїх стінах евакуйованих українців.

Водночас, потреба у реабілітації після складних патологій є нагальною. Тож з червня Фонд соціального страхування України відновлює направлення українців на реабілітаційне  лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

Укладення тристоронніх договорів для забезпечення реабілітацією застрахованих осіб і членів їх сімей можливе з санаторно-курортними закладами, які не входять до переліку територіальних громад, що знаходяться в районі проведення воєнних (бойових) дій. Також направлення не відбувається до закладів, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Відповідні території визначаються наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75, який постійно оновлюється.

Що ж таке реабілітаційне лікування?

Реабілітаційне лікування – це продовження стаціонарного лікування у  відділенні санаторно-курортного закладу із застосуванням природних лікувальних факторів, спеціального обладнання. Таке лікування допомагає хворим швидше повернути працездатність після перенесеної хвороби, зменшити показник первинної інвалідності та підвищити рівень життєдіяльності

Хто має право на реабілітаційне лікування?

На послуги з реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування мають право усі застраховані особи (які сплачують та/або за яких сплачується у встановленому законом порядку єдиний соціальний внесок), у яких наявні показання і відсутні протипоказання для такого лікування.

Нині Фонд значно удосконалив механізм направлення на реабілітаційне лікування за принципом «послуга ходить за людиною». Немає потреби очікувати путівку та немає прив’язки до дати такої путівки. Все значно простіше. Послуга надається в момент настання страхового випадку та безпосередньої потреби людини у реабілітаційному лікуванні. Направлення здійснюється безпосередньо із стаціонару лікувального закладу на підставі висновку лікувально-консультативної комісії (далі висновку ЛКК) за рекомендацією лікуючого лікаря.

Звертаємо увагу на обов’язковості дотримання всіма сторонами оздоровчого процесу основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, підвищених вимог щодо безпеки перебування та лікування застрахованих осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь