Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Шановні Власники (Користувачі) пам’яток (об’єктів) культурної спадщини

Дата: 29.08.2022 16:25
Кількість переглядів: 706

Фото без описуШановні Власники (Користувачі) пам’яток (об’єктів) культурної спадщини

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради, як орган охорони пам’яток (об’єктів) культурної спадщини, які розташовані на території Бобринецької міської територіальної громади повідомляє наступне.

Згідно статті 23 Закону України «Про охорону культурної спадщини»    усі власники пам'яток чи їхніх частин або уповноважені ними органи, незалежно від форм власності на ці пам'ятки, зобов'язані укласти з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронний договір.

Відсутність охоронного договору не звільняє особу від обов'язків, що випливають із цього Закону.

Порядок укладання охоронних договорів затверджений Кабінетом Міністрів України від 28 грудня 2001 року № 1768.

Згідно статті 24 Закону України «Про охорону культурної спадщини»    утримання та використання пам'яток:

1. Власник або уповноважений ним орган, користувач зобов'язані утримувати пам'ятку в належному стані, своєчасно провадити ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення відповідно до цього Закону та охоронного договору.

2. Використання пам'ятки повинно здійснюватися відповідно до режимів використання, встановлених органами охорони культурної спадщини, у спосіб, що потребує якнайменших змін і доповнень пам'ятки та забезпечує збереження її матеріальної автентичності, просторової композиції, а також елементів обладнання, упорядження, оздоби тощо.

3. Пам'ятку, її частини та елементи забороняється змінювати, замінювати, змінювати призначення, робити написи, позначки на ній, на її території та в її охоронній зоні без дозволу Кабінету Міністрів України або відповідного органу охорони культурної спадщини.

4. У разі виникнення загрози для збереженості пам'ятки її власник або уповноважений ним орган, особа, яка набула права володіння, користування чи управління, зобов'язані негайно повідомити про це орган охорони культурної спадщини обласних, Київської та Севастопольської міських, районних державних адміністрацій та орган місцевого самоврядування, на території якого розташована пам'ятка.

        Статтями 44, 45, 46 Закону України «Про охорону культурної спадщини» регулюється відповідальність з приводу допущення правопорушень.

Виконання такого обов’язку здійснюється виключно через відділ «Центр надання адміністративних послуг» Бобринецької міської ради «Центр Дії», далі-ЦНАП, шляхом отримання адміністративної послуги 04-41 «Укладання охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини».

Зі змістом інформаційної картки адміністративної послуги 04-41 «Укладання охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини» можна ознайомитися на офіційному веб-сайті міської громади/ради за посиланням https://bobrynecka-gromada.gov.ua/administrativni-poslugi-yaki-nadajutsya-u-cnap-14-52-00-29-07-2020 або безпосередньо у приміщенні ЦНАП за адресою: вул.Каштанова,84, м.Бобринець, 27200. Консультації та/або довідки з питань надання адміністративних послуг за контактними телефонами (05257)34651, +380989895028 або через електронною адресу - cnap.bobrinets@ukr.net.

Тож, відповідно до вище вказаного Вам необхідно укласти охоронний договір на пам’ятку з органом охорони культурної спадщини в найкоротші терміни, шляхом звернення у 10-тиденний термін до  відділу «Центр надання адміністративних послуг» Бобринецької міської ради «Центр Дії».

Власники пам’яток (об’єктів) культурної спадщини, які вже мають укладені охоронні договори, звернутися за консультацією за контактним телефоном +380986392372.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь