Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ»

Дата: 03.08.2022 11:23
Кількість переглядів: 1129

Фото без опису03.08.2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону Україні "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах військового стану.

Текст документа опубліковано в газеті «Голос України» 02.08.2022 року.

Закон спрямований на забезпечення правової визначеності стосовно застосування обмежень на одержання подарунків для осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, прирівняних до них осіб, в умовах воєнного стану. А також на забезпечення правової визначеності стосовно правил декларування таких подарунків в умовах воєнного стану.

Документом доповнено прикінцеві положення Закону України «Про запобігання корупції» новими пунктами 2-3 - 2-11, зокрема:

п.2-4. Установити, що у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування, звітний період якого повністю або частково припадає на період дії військового стану, відомості, які мають бути зазначені відповідно до пунктів 7, 10 частини першої статті 46 цього Закону, не вказуються щодо об'єктів декларування, передбачених пунктом 2-3 цього розділу, а також щодо матеріальної допомоги, передбаченої законодавством іноземної держави (крім держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором), виплаченої за рахунок коштів іноземної держави (крім держави, визнаної Верховною Радою України) державою-агресором або міжнародної організації;

п. 2-5. Установити, що при отриманні доходу, придбанні майна, здійсненні видатків, передбачених пунктом 2-3 цього розділу, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані не подається

Новий закон дозволяє чиновникам поєднувати посаду з бізнесом, але лише за певних умов. Умови такі: норма стосується державних службовців (крім державних службовців категорії А), посадових осіб місцевого самоврядування (крім посадових осіб, посади яких віднесені до 1-3 категорій), якщо такі особи перебувають у відпустці без збереження заробітної плати або у разі простою ці чиновники протягом останнього року не перевірили своїх роботодавців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь