Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ПРО ДОТРИМАННЯ  ВИМОГ ПРИРОДООХОРОННОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Дата: 15.06.2022 10:04
Кількість переглядів: 98

У період військового часу необхідно звертати особливу увагу щодо несанкціонованих рубок за межами населених пунктів, незаконного спилу полезахисних лісосмуг, незаконних порубок дерев на землях лісового фонду.

За останній час на території Кіровоградської області постійно виявляються факти незаконних рубок дерев у лісосмугах та інших захисних насаджень. На сьогоднішній день їх охорона, догляд та відтворення не здійснюється. Останнім часом збільшилися випадки нецільового використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

З метою збереження та відновлення лісових, зелених насаджень, недопущення фактів неконтрольованого, самовільного їх вирубування, Бобринецька міська рада просить власників, орендарів та користувачів земельних ділянок про необхідність дотримання вимог законодавства щодо організації охорони і захисту лісових насаджень від незаконних рубок.

Звертаємо увагу, що самовільне зрізання дерев є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 153 Адміністративного кодексу України, яке карається накладенням штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб або фізичних осіб-підприємців — від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім штрафу з порушника стягується відшкодування збитків залежно від діаметру пенька кожного незаконно зрізаного дерева.

Також повідомляємо, що кримінальна відповідальність за незаконну порубку лісу регламентується ст. 246 Кримінального кодексу України, а саме незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь