Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Міжнародний день дітей безневинних - жертв агресії

Дата: 04.06.2022 08:00
Кількість переглядів: 872

Фото без описуПорушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу.

Але для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, мирне населення, а й діти Генеральна Асамблея ООН заснувала Міжнародний день дітей - безневинних жертв агресії. 19 серпня 1982 року члени ООН закликали всіх висловити співчуття по відношенню до невинних дітей Лівану та Палестини, які стали жертвами ізраїльської агресії. На жаль, діти, що проживають в районах військових конфліктів, страждають через дорослих, які не здатні знайти раціонального компромісу для вирішення тієї чи іншої проблеми.

Згідно з постановою Верховної Ради України, 4 червня 2021 року в Україні встановили День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України

Питання захисту дітей - жертв агресії сьогодні, як ніколи раніше, стало актуальним і болючим питанням для України. Війна в Україні завдала шкоди всім дітям: майже сім мільйонів дітей - постраждали всі. Хтось у прямому сенсі, катастрофічно і незворотно, бо втратив батьків, втратив домівку, втратив звичний ритм життя. Хтось, можливо, живе на більш безпечній території України, але поруч, знову ж таки, є діти, які приїхали з територій, де неможливо зараз адаптуватися. Вони бачать це горе, цю біду дитячу і батьків, які неспроможні в повному обсязі дати дітям щасливе дитинство.

100 днів війни росії проти України призвели до руйнівних наслідків для дітей у таких масштабах та темпах, яких не було від часів Другої світової війни. Три мільйони дітей в Україні та понад 2,2 мільйона дітей у країнах, які приймають біженців, зараз потребують гуманітарної допомоги. Загалом майже двоє з трьох дітей були переміщені в результаті бойових дій. Більше ніж 724 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Офіційне число дітей-жертв - 261. Зросла кількість поранених- 463. Зникли безвісти майже 2 тисячі дітей.

За даними Управління Верховного комісара 00Н з прав людини, в Україні щодня гинуть двоє дітей і четверо зазнають поранень. Цивільна інфраструктура, від якої залежать діти, продовжує зазнавати пошкоджень або руйнуватися. А умови життя дітей на сході та півдні України, де активізувалися бойові дії, стають дедалі нестерпнішими. Діти зараз наражаються на значний ризик бути розлученими з сім’єю, піддаються  насильству, жорстокому поводженню або сексуальній експлуатації. Крім того, багато дітей пережили надзвичайно травматичні події і потребують безпеки, стабільності та психологічної підтримки.

Міжнародний день безневинних дітей - це своєрідний протест проти насильства і війни. У цій війні діти вже заплатили занадто високу ціну. Ми повинні зробити все можливе і неможливе, щоб це не коштувало їм майбутнього.

Діти повинні жити в мирі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь