Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вишиванка – духовна броня українців. Україна – броня світу

Дата: 19.05.2022 17:03
Кількість переглядів: 687

Фото без описуЩороку 19 травня 2022 року відзначається Всесвітній день вишиванки.

Вишиванка - це предмет гордості українців. Це традиція, яка передавалася з покоління в покоління.

Свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – вдягнути вишиванку і в ній піти на роботу, чи на навчання. Разом із тим, це свято має глибокий зміст. По всьому світу об’єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код. У ці нелегкі дні варто пам’ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

У закладах дошкільної освіти міста проведено флешмоб «Вишиванка –духовна броня українців. Україна –броня світу», «Про український традиційний одяг», онлайн дитячий садок  «Лідер», пізнавально-розвиваюче відео «Країна вишиванки», пам’ятка «З днем вишиванки», слухання дитяча пісня «Вишиваночка», читання  «Легенда про вишиванку», консультація для батьків «Про вишиванку», бесіда-повідомлення «Топ 10 цікавих фактів про вишиванку», квест-гра «День Вишиванки», презентація «Традиції і народження вишиванки», аплікація «Моя вишиванка», відеобесіда « Дітям про вишиванку».

У закладах освіти міста організовано онлайн-мандрівка «Музеї вишиванки в Україні», бінарний урок української літератури та образотворчого мистецтва «Вишиванка – символ України й кожної великої родини!», інформаційний колаж «Вишивана наша Україна!», бібліотечна година «Про українську вишиванку в творах!», поетичні витинанки, участь у «Марафоні віршів», квест «Моя вишивана Україна», читання віршів про українські вишиванки, відкритий захід «Чарівний світ вишивки», марафон «День Вишиванки», презентація до тематичної години «Вишиванка-це історія мого народу», вчителі підтримали флешмоб «Ми Українці - єдина нація». Учні початкових класів стали активними учасниками акції «Одягни вишиванку! Підтримай Україну!». Вони разом з учителями дізнавалися нову для них інформацію про це свято, відповідали на питання вікторини, розповідали свої історії, пов'язані із вишиванкою!

У День вишиванки хочемо побажати миру і злагоди в ваших будинках і серцях. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісної, успішною. Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь