Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Які особливості перебування у статусі зареєстрованого безробітного в умовах воєнного стану?

Дата: 26.04.2022 13:24
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Статус безробітного надається без вимоги до наявності підходящої роботи. Виплата допомоги по безробіттю призначається з першого дня реєстрації як безробітного в службі зайнятості.

З метою реалізації державних гарантій соціального захисту на випадок безробіття громадян, які не змогли відвідати центр зайнятості в установлені терміни через настання форс-мажорних обставин (воєнні дії, окупація тощо), що стали наслідком воєнних дій російської федерації на території України, центром зайнятості можуть враховуватися зазначені причини невідвідування як поважні. Це, у свою чергу, дає правові підстави не приймати рішення про скорочення виплати допомоги по безробіттю та про припинення реєстрації за невідвідування центру зайнятості більше 30 р.д.

Разом з тим, пошук роботи – це не лише обов’язок зареєстрованих безробітних, але і обов’язкова умова для отримання допомоги по безробіттю, що відповідає вимогам статті 44 Закону України "Про зайнятість населення".

Безробітні повинні здійснювати пошук підходящих та бажаних вакансій, в тому числі самостійно, на пошукових сайтах, у соціальних мережах, періодичних виданнях тощо та інформувати кар’єрного радника про результати пошуку роботи. 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь