Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

З Днем Державного герба України!

Дата: 19.02.2022 09:00
Кількість переглядів: 560

Фото без опису19 лютого 1992 року було затверджено Малий державний Герб України. Центральною геральдичною фігурою герба є Тризуб Володимира Великого, князя Київського.

Тризуб – це символ, який перейшов нам у спадок від предків. Вперше його було виявлено на цеглинах Десятинної церкви у Києві (986 – 996 рр.).

Це символ держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність.

У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації. Ставши Державним Гербом сучасної України тризуб символізує тяглість і спадкоємність традицій нашої території.

Тризуб об’єднує українських громадян, які сьогодні захищають суверенітет і територіальну цілісність України від російської збройної агресії - він є символом, в якому закодована сила української нації, її дух, традиції та століття боротьби за незалежність.

Вітаємо Вас із цим визначним днем! Будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Українською Державою сьогодні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь