Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Небесній Сотні Вдячні за свободу!

Дата: 18.02.2022 15:00
Кількість переглядів: 743

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у нашій державі. І за цю боротьбу, за нашу з Вами свободу й оновлення країни сплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.

18 лютого в Бобринецькому міському краєзнавчому музею імені Миколи Смоленчука було проведено історико-патріотичну годину «Герої не вмирають… Просто йдуть…». Директор музею Руслана Ісакова, розповіла про жорстокі події, які відбулися у лютому 2014 року та життєвий шлях нашого земляка, Героя України, громадського активіста, активного учасника Євромайдану, уродженця Бобринеччини - Чміленко Віктора Івановича.

Також в ході заходу проведено тематичну екскурсію «Вони боронили незалежність», під час якої присутні ознайомилися з куточками пам’яті героя небесної сотні Віктора Чміленка та воїнам землякам, які загинули під час антитерористичної операції на сході України.

З фондів міської публічної бібліотеки було організовано однойменну інсталяцію «Пам'ять» та літерну викладку тематичних видань.

Далі, присутні поклали квіти до пам’ятного знаку «Арка пам’яті» воїнам АТО та пам’ятнику митрофорному протоієрею отцю Юрію Онисько.

Після чого рушили урочистою ходою головною вулицею міста шануючи пам'ять покладанням квітів до меморіальних стел героїв-захисників незалежності України. Символічно завершились заходи покладанням квітів до пам’ятної стели Герою Небесної Сотні - Віктору Чміленку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь