Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанували пам’ять Героїв Крут

Дата: 28.01.2022 13:24
Кількість переглядів: 902

Фото без описуБій під Крутами, який відбувся на теренах України більше ста років тому, став символом незламності народу, самопожертви молодого покоління у боротьбі за незалежне майбутнє своєї держави.

На знак глибокої шани до подвигу Героїв Крут, сьогодні,  28 січня,  заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань Наталія Яворська та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, ЖКГ Євгеній Кулик схилили голови, вшановуючи  пам’ять  молодих українців, які полягли в бою під Крутами та поклали живі квіти до  пам’ятного хреста “Арки пам’яті” воїнам, які загинули на сході України, пам’ятнику загиблим вчителям та учням міста, афгацям та ліквідаторам ЧАЕС, Невідомому солдату та вшанували хвилиною мовчання пам'ять волонтера, настоятеля Свято-Миколаївської церкви Отця Юрія Ониська.
Також, в освітніх закладах громади відбулися виховні заходи з нагоди дня пам’яті Героїв Крут. У міській публічній бібліотекі проведено годину історичної правди « У вінок пам’яті героям Крут» для студентів Бобринецького аграрного фахового коледжу.
В ході заходу вони дізнались докладніше про цю трагічну сторінку в історії нашої країни з розповідей бібліотекарів та з перегляду відеосюжетів. Захід завершився оглядом літератури про Крути та закликом Великого Кобзаря:
Свою Україну любіть,
Любіть її во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть!

 Пам'ять про тих, хто віддав своє життя за ідеали свободи України, завжди буде у наших серцях !



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь