Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Про проведення святкових заходів в умовах карантину

Дата: 29.12.2021 09:48
Кількість переглядів: 109

Фото без описуНезабаром розпочинається проведення святкових заходів, які проходитимуть у період карантину, у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби.

Порядок проведення масових заходів визначається постановою КМУ від 09.12.2021 року №1236, «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-Cov-2», постановою головного державного санітарного лікаря України від 06.12.2021 року №23 «Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення масових заходів (окрім спортивних) на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Проведення масових заходів можливо за умови наявності в усіх учасників, крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат ПЛР тестування або експрес-тесту, або одужання від означеної хвороби, наявності в усіх учасників захисних масок або респіротарів, які закривають рот і ніс.

При вході в місцях масового скупчення відвідувачів створюються умови для обробки рук спиртовмісними антисептиками, не допускається скупчення людей, організовується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових рушників, своєчасне прибирання території, де проводяться масові заходи, проведення температурного скринінгу ( при виявленні осіб з температурою тіла понад 37.20 не допускаються до участі в заході).

З метою перевірки виконання протиепідемічних заходів на території Бобринецької міської ради та Кетрисанівської сільської ради створені робочі групи з моніторингу дотримання притепідемічних заходів в складі представників міської та сільської рад, поліції та Держпродспоживслужби. Тільки за грудень 2021 року обстежено 131 об’єкт, виявлено 35 об’єктів з порушеннями. Водночас нагадуємо про адміністративну відповідальність за проушення протиепідемічних вимог під час карантину згідно ст.. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Протягом 2021 року за порушення використання засобів індивідуального захисту винесено 16 постанов про накладення адміністративного стягнення від 221 до 255 грн.

Просимо всіх більш відповідально ставитись до свого здоров’я та здоров’я оточуючих і близьких, дотримуючись протиепідемічних заходів та рекомендацій МОЗ:      
– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;
– носіть захисну маску в громадських місцях;
– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

Не зволікайте! Знайдіть найближчий центр/пункт вакцинації, вакцинуйтеся та нагадайте своїм близьким про важливість щеплення від COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь