Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Звіт поліцейського офіцера Бобринецької територіальної громади за 2021 рік

Дата: 15.12.2021 13:55
Кількість переглядів: 1140

Фото без описуЗвіт за 2021 рік поліцейського офіцера громади Бобринецької  територіальної громади

Територія Бобринецької територіальної громади має 8 населених пунктів в яких мешкає 11 338 громадян. Обслуговування вказаної громади здійснює один поліцейський офіцер громади:

  • капітан поліції Гузієнко Олександр Вікторович

 

19.04.2020 року, рішенням сесії № 2049 затверджено комплексну програму профілактики злочинності на території Бобринецької міської  територіальної громади на 2019-2021 роки. В рамках вказаної програми надано субвенцію до ГУНП в Кіровоградській області, для забезпечення поліцейського офіцера громади паливо-мастильними матеріалами на суму 20000 гривень.

Також в рамках зазначеної програми на території Бобринецької ТГ, а саме в м. Бобринець встановлено 32 камери відео спостереження.

На протязі року, здійснено 2 виступ перед громадою, також відвідувалися навчальні заклади Бобринецької ТГ, в ході чого проведено 5 зустрічей та превентивної роз’яснювальної роботи учнів навчальних закладів.

 

На протязі 2021 року, поліцейським офіцером громади обслуговано 11 викликів отриманих з лінії «102», та передані оператором на логістичний пристрій (планшет), також розглянуто згідно з законом України «Про звернення громадян» 187 звернень різного характеру, відповідно за 2020 рік 6 викликів отриманих з лінії «102», та передані оператором на логістичний пристрій (планшет), та розглянуто згідно з законом України «Про звернення громадян» 100 звернень.

 

На території м.Бобринець та об’єднаної територіальної громади виявлено та припинено 115 адміністративних правопорушень, а саме:

 

 

                 

Кількість винесених постанов та складених протоколів про адміністративне правопорушення

Стаття

Назва

1

174

Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами не смертельної дії, в населених пунктах і в невстановлених для цього місцях або з порушенням установленого порядку.

10

44-3

Порушення правил щодо карантину людей

2

51

Дрібне викрадення чужого майна

2

126

Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом, або не пред’явила їх до перевірки.

6

121

Порушення водієм правил керування транспортних засобів правил користування ременями безпеки або мотошоломами

2

130

Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

1

44

Незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах.

2

154

Порушення правил тримання собак і котів

2

156

Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами

3

160

Торгівля з рук у невстановлених місцях

4

164

Порушення порядку провадження господарської діяльності

3

173

Дрібне хуліганство

17

173-2

Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування

2

175-1

Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях

17

176

Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення

10

177

Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення

22

178

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигля

7

187

Порушення правил адміністративного нагляду

2

192

Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік

 

 

Поліцейським офіцером громади, під час профілактичних заходів пов’язаних із протидією домашньому насильству на території Бобринецької територіальної громади, перевірено 48 кривдників, винесено 1 терміновий заборонний припис та взято на облік 40 кривдників. За вчинення домашнього насильства впродовж  2021 року, на території Бобринецької ОТГ було складено 17 адміністративних матеріалів за ст. 173-2 КУпАП, які скеровано до суду.

Робота поліцейського офіцера громади спрямована на профілактику та попередження правопорушень.

      Таким чином на протязі 2021 року, разом із службою у справах дітей проводилися спільні виїзди, під час яких відвідано 20 сімей,  які опинилися у складних життєвих обставинах, та загалом здійснено 76 перевірок таких сімей,  під час яких виявлено адміністративні правопорушення та спільно з інспекторами ювенальної превенції відділення поліції складено 8 адміністративних матеріалів за ст. 184 КУпАП відносно батьків чи осіб які їх замінюють які неналежно виконували свої обов’язки щодо виховання дітей.

Одним із важливих видів профілактики та превенції на території громади є спілкування та підвищення рівня правосвідомості молоді. У зв’язку із цим поліцейським громади протягом 2021року, було проведено 5 виступів у навчальних закладах міста, за темами: дотримання правил дорожнього руху, загальна правосвідомість, дотримання правил громадського порядку, протидія  булінгу та домашньому насильству, правила поводження на воді, правила безпеки при поводженні з вогнем.

На території Бобринецької ТГ, проводиться робота спрямована на боротьбу із незаконним обігом наркотичних речовин, та складено 1 адміністративний протокол за ч.1 ст.44 КУпАП, справу скеровано до суду.

Поліцейським офіцером громади, з початку введення карантинних заходів на території країни, постійно здійснювалося патрулювання на службовому автомобілі в кожному населеному пункті розташованому на території громади, до населення доводилися обмеження які діють під час карантину. Завдяки таким патрулюванням, особливо в складі відповідних груп з представників органів місцевого самоврядування, держспоживслужби, кількість захворілих та порушників була невеликою у порівнянні із іншими громадами. Таким чином, за порушення карантинних норм за ст. 44-3 КУпАП, було притягнуто до відповідальності 10 осіб.

Одним із основних напрямів роботи поліцейського офіцера Бобринецької ТГ є контроль за дотриманням правил благоустрою. Таким чином, під час патрулювання з громадянами проводились профілактичні бесіди, що до дотримання правил благоустрою.

За 2021 рік, поліцейським офіцером громади було перевірено всі магазини та ринки які розташовані на території Бобринецької ТГ, а також розважальні заклади та проведено профілактичні бесіди з продавцями даних закладів, що до недопущення продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

 В м.Бобринець виявлено та задокументовано незаконну роздрібну торгівлю алкогольних напоїв та тютюнових виробів з території домоволодіння без відповідних документів та ліцензії, а також факт продажу тютюнових виробів в магазині «Наша ряба», розташованому на території ринку. Відносно осіб, складено адміністративні матеріали за ст. 156 КУпАП, вилучено підакцизну продукцію. Також за не законну підприємницьку діяльність, виявлено та задокументовано чотири адміністративних правопорушення, складено адміністративні протоколи за ст. 164 КУпАП які скеровано до Бобринецького районного суду.

На протязі поточного 2021 року, поліцейським офіцером громади було проведено відпрацювання місць стихійної торгівлі, де відбувалася торгівля з рук продуктами харчування у невстановлених місцях. За результатами таких перевірок відносно порушників було складено 5 адміністративних протоколів за ст.160 КУпАП, які в порядку ст.. 221 КУпАП скеровано на розгляд до судової установи.

 Щоденно, впродовж 2021 року, поліцейським проводилися патрулювання з метою запобігання порушенню громадського порядку. Постійно проводилися зустрічі та бесіди із громадянами направлені на розвиток правосвідомості серед населення. Однак, були випадки коли громадянами вчинялося дрібне хуліганство та відносно них складено 3 адміністративних протоколи за ст. 173 КУпАП

Під час відпрацювання території Бобринецької ТГ, на наявність порушення провадження господарської діяльності, було виявлено 1 факт, а саме громадянин «К» здійснював реалізацію дизельного палива без ліцензії, за результатами чого було складено адміністративний протокол за ст. 164 КУпАП.

Під час патрулювань було виявлено 2 осіб які курили тютюнові вироби у місцях, де це заборонено законом. Відносно порушників складено  адміністративні матеріали за ст. 175-1 КУпАП.

Під час патрулювань та спілкування із населенням, надійшла інформація про осіб які можуть займатися виготовленням, зберіганням самогону. В ході перевірок отриманої інформації, деякі факти підтвердилися та відносно громадян які займалися виготовленням та зберіганням самогону було складено 14 адміністративні матеріали за ст. 176 КУпАП.

 

Також за придбання самогону та інших міцним спиртних напоїв домашнього вироблення до адміністративної відповідальності притягнуто 3 осіб у відношенні яких складено 7 адміністративні протоколи за ст. 177 КУпАП. Виготовлення та збут самогону на території громади має негативний вплив не лише на здоров’я тих хто його вживає, а і наносить шкоду підприємцям і бюджету громади, в яку не надходять податки із продажу підакцизного товару.

Однією із проблем на території Бобринецької ТГ є порушення громадського порядку у вигляді розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях та поява у громадських місцях у п’яному вигляді. Впроваджуючи превентивні методи, поліцейським громади проводяться роз’яснювальні бесіди із населенням в цьому напрямку та складаються адміністративні матеріали відносно порушників. Таким чином на протязі поточного 2021 року, складено 23 адміністративних матеріала за ст. 178 КУпАП.

На території Бобринецької ТГ мешкає 3 особи які перебувають під адміністративним наглядом. Кожного місяця проводяться перевірки таких осіб. В поточному році, за порушення правил адміністративного нагляду за ст. 187 КУпАП було складено 7 адміністративних матеріалів.

 

Поліцейським офіцером громади на території Бобринецької ТГ, впродовж 2021 року впроваджуються контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Таким чином, на протязі поточного 2021 року, за порушення водіями правил керування транспортними засобами, правил користування ременями безпеки або мотошоломами складено 6 адміністративних матеріалів за ст. 121 КУпАП,  за порушення правил дорожнього руху, а саме керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом, або не передала їх для перевірки, складено 2 адміністративних матеріали за ст. 126 КУпАП. Також, із метою запобігання керування транспортними засобами особами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, поліцейським офіцером громади проводились нічні патрулювання із залученням груп реагування патрульної поліції відділення поліції №3 (м.Бобринець) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області. В ході таких патрулювань було складено 2 адміністративні матеріал за ст. 130 КУпАП та вилучено водійські посвідчення у порушників.

 

На території Бобринецької ТГ мешкає 364 власника нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів. Кожного місяця впродовж 2021 року, вибірково проводяться перевірки власників зброї на дотримання правил її зберігання. Під час виявлення порушень, відносно власників зброї складаються адміністративні матеріали. В ході таких перевірок виявлено та  задокоментовано 2 адміністративні правопорушення передбачені за ст. 192 КУпАП, та накладено адміністративні стягнення.

 

За 2021 рік було проведено 2 виступи перед громадою, а саме:

1) із метою з’ясування проблемних питань які стосуються безпечного середовища на території ТГ; 2) встановлення та роз’яснення проблематики порушення та дотримання норм правил дорожнього руху на території ТГ

 

В 2021 році, за матеріалами зібраними поліцейським офіцером Бобринецької ТГ, відкрито 2 кримінальні провадження. Встановлено 2 адміністративні нагляд.

Лише разом із Вами нам вдасться зробити Нашу громаду безпечною. Впроваджуючи механізми взаємодії громади та поліції, прошу надавати свої варіанти та алгоритми вирішення питань які залишилися не вирішними на території громади. Також, хотілося б підкреслити високу ефективність та  доцільність безпекових проектів які вже почали працювати на території громади та мають не один десяток позитивних прикладів. Головною ціллю як безпекових проектів так і плідної співпраці поліцейських з громадою та органами місцевого самоврядування є зниження правопорушень будь якого типу, створення безпекових осередків  на території громади та розвиток правової обізнаності серед населення.

 

Поліцейський офіцер

Бобринецької міської

територіальної громади

капітан  поліції                                                               Олександр ГУЗІЄНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь