Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської АЕС

Дата: 14.12.2021 14:11
Кількість переглядів: 802

Фото без описуТридцать п'ять років тому на теренах нашої країни відбулась трагедія, екологічна катастрофа небувалих масштабів - вибух на Чорнобильській АЕС, який зруйнував атомний реактор четвертого енергоблоку станції. Ця трагедія забрала неймовірну кількість життів, більше 100 000 українців покинули свої оселі, а західно-поліський регіон України перетворився в зону відчуження - зону радіаційного забруднення.

З дня трагедії минуло тридцять п'ять років, але жодна річниця не забута, адже в кожному куточку України живуть герої-ліквідатори аварії на ЧАЕС та її наслідків, котрі ціною свого здоров'я та життя цілеспрямовано та самовіддано йшли на війну з невидимим ворогом - атомом.

14 грудня у Свято-Миколаївській церкві відбулась молебень за ліквідаторами аварії, після чого делегація на чолі з  заступницею міського голови з соціально-гуманітарних питань Наталією Яворською, зібралися біля пам'ятного знаку, встановленого на честь ліквідаторів Чорнобильської АЕС, аби в скорботній хвилині віддати данину пам’яті героїчному подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Під час урочистостей голова громадської організації «Спілка чорнобильців Бобринеччини» Станіслав Сандрак вручив відзнаку та пам’ятну медалль Кропивницької обласної ради Віктору Константінову.

Також вручено продуктові набори учасникам ліквідації аварії та дружинам померлих учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь