Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

На крилах творчості

Дата: 13.10.2021 15:58
Кількість переглядів: 1197

11 жовтня на базі комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Бобринецької міської ради проведено практикум керівників закладів позашкільної освіти області з проблеми «Партнерство і співпраця закладу позашкільної освіти та громади: нові можливості для розвитку вихованців».

У заході взяли участь Ганна Суркова, депутат Кіровоградської обласної ради, директор комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості», голова обласного осередку Міжнародної асоціації позашкільної освіти, заслужений працівник освіти України, Юлія Федорова, завідувач науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», Валентин Музика, перший заступник міського голови, Наталія Яворська, заступник міського голови з соціально-гуманітарних питань, Вікторія Літвінова, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Бобринецької міської ради, керівники закладів позашкільної освіти громад Кіровоградської області.

Захід розпочався зустріччю-екскурсією «Стежками корифеїв», під час якої краєзнавець Георгій Лашкул провів екскурсію містом та познайомив гостей із визначними історичними пам'ятками, пов’язаними з життям і творчістю видатного українського письменника, драматурга, театрального режисера і актора Марка Кропивницького та створенням українського професійного театру – Театру корифеїв.

Духовну єдність поколінь продемонстрували вихованці КЗ «ЦДЮТ», учасники театрального колективу, які зіграли уривок із п’єси М.Кропивницького.

Учасники семінару стали свідками надзвичайного та неперевершеного дійства під час екскурсії по закладу, який по праву можна назвати «Храмом творчості».

Гостей зустрічали елегантні барабанщиці (керівник гуртка Наталія Телих) Вражало неповторне оформлення та оригінальне представлення виставкової зали та кожного кабінету, яке проводили вихованці «ЦДЮТ» в образах Музи творчості та Кота.

Учасників заходу, метою якого було представлення співпраці закладу та громади, привітали представники міської влади Валентин Музика та Наталія Яворська. Вони наголосили на тому, що співпраця між позашкільним закладом та міської радою є дієвою та результативною. Міська рада ніколи не стоїть осторонь проблем закладу, виділяє кошти на втілення ідей, яких у творчого колективу «ЦДЮТ» безліч. Завдяки цій співпраці та цілеспрямованій діяльності педагогічного колективу на чолі з керівником Катериною Обод Бобринецька громада відома не лише на обласному, а й на Всеукраїнському та Міжнародному рівнях.

Вікторія Літвінова, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту зазначила, що Центр дитячої та юнацької творчості – це не лише гарне приміщення, це – заклад, де органічно поєднані зміст і форма.

Це - творча Планета, де головною дійовою особою є дитина. Працівники закладу формують у своїх вихованців якості, які згодом вони зможуть використати у подальшій професійній діяльності або сформувати погляди на життя, естетичні смаки.

Ганна Суркова, директор комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський ОЦДЮТ», наголосила, що вихованці Бобринецького «ЦДЮТ» вдало реалізують різноманітні проєкти, спрямовані на соціалізацію, виховання конкурентноспроможної, толерантної особистості. Відзначила систематичний ріст професійної майстерності педагогів та результативність участі гуртківців у заходах різних рівнів, про що свідчать рейтингові показники та неодноразові перемоги на  обласному, Всеукраїнському та Міжнародному рівнях.

Юлія Федорова, завідувач науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», відмітила, що у закладі реалізовано модель «Навички 4-К в освіті: креативно, компетентно, комунікативно, корисно». У закладі підтримуються традиції, які об’єднують громаду. Побажала колективу плідної робота та реалізації нових творчих ідей.

Катерина Обод, директор закладу, акцентувала увагу на тому, що педагогічний колектив працює над створенням нової моделі закладу: громадсько-активний заклад позашкільної освіти, якому не будуть байдужі проблеми громади.

У процесі роботи було представлено Програму «Творимо майбутнє разом з громадою», проекти, які реалізують вихованці закладу: «Навчати і навчатися», «Добро доступне кожному», «Подаруємо дітям світ», «І чужого навчайтесь, і свого не цурайтесь…».

Кульмінаційним моментом заходу стала концертна програма «Муза творчості запрошує…» - своєрідний звіт про роботу за рік. Запальні танці, чудові вокальні та інструментальні номери викликали шквал овацій та позитивних емоцій усіх присутніх у залі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь